Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 16 jan, 2012

Det är en stor besvikelse

Under 2012 fyller Trelleborg-mittfältaren Kristian Haynes 32 år. Trots det gjort han kanske sin bästa säsong någonsin i Allsvenskan den gångna säsongen med nio mål från sin defensiva mittfältsplats. 

I december rådde det vild jakt på skåningen och bland andra Mjällby visade stort intresse för honom. Men sedan dess har det varit lugn och tyst kring spelaren. Haynes tror sig veta var problemet ligger. 

– Det har varit ganska tyst, det verkar som att Trelleborg kräver för mycket betalt. Det fanns intresse både från Allsvenskan och Norge i december och det har aldrig varit någon hemlighet att jag inte vill spela i Superettan, säger Haynes till Sportal.se. 

– Jag var ute i december och talade öppet om att jag ville lämna, men sedan dess har det lugnat ner sig. Jag har varit i kontakt med min agent och han säger att Trelleborg kräver för hög prislapp, att det blir svårt att lösa mig. Jag fyller 32 år senare i år och klubbar tvekar väl på att köpa loss mig eftersom jag inte kommer att kunna säljas vidare senare. 

Efter sin bästa säsong i Trelleborg kännes det tufft att vara tillbaka i Superettan för Haynes. 

– Jag har hållit en hög standard måste jag säga och jag har utvecklats väldigt mycket. Jag gjorde nio mål från min balansroll och jag vill ju spela i Allsvenskan. Jag kom till Trelleborg 2002 när klubben låg i Superettan, nu är jag tillbaka och det är klart att det är en stor besvikelse. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1705 Artiklar