Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 14 apr, 2011

Det är en otroligt hård konkurrens

Det var med stor spänning som Malmö FF tog emot den defensiva mittfältaren Miljan Mutavdzic för två år sedan. Men en svår knäskada spolierade hans första år i klubben.

Nu är serben tillbaka i gott slag igen och punkterade bland annat matchen mot Halmstad i måndags med sitt 3-1 mål.

– Att får göra mål var fantastiskt. Det har gått lång tid för mig sedan jag gjorde mitt senaste mål. Det har givetvis varit svåra år för mig när jag gick skadad. Den första säsongen följde jag från läktaren och den andra från bänken, säger Mutavdzic till Sportal.se.

Det som var jobbigast för honom var att inte känna att han kunde bidra – att han inte kunde göra sitt jobb. Trots att han själv inte var delaktig i SM-guldet ifjol var det en dröm som gick i uppfyllelse.

– Det är varje spelares mål att få vinna ligan. Det var ett fantastiskt år och jag är otroligt glad över att ha fått uppleva det. Det var underbart.

Men i samband med framgångarna spelade tränare Roland Nilsson ihop en riktigt stark förstaelva – en elva som är intakt den här säsongen och som gör Miljans chanser till en startplats begränsade. Han måste jobba stenhårt.

– Du måste alltid träna stenhårt eftersom det är en otorlig konkurrens om platserna i laget. Alla spelare här är väldigt bra här.

Vad tycker du om Allsvenskan?

– Jag vet inte riktigt, jag har bara den serbiska ligan att jämföra med. Men det är en intressant liga med fina arenor. Taktiken är lite annorlunda men mycket är ganska lika.

Livet i Malmö?

– Jag har kommit in i det och känner mig som hemma nu. De första sex månaderna var riktigt tuffa, men jag har vänner i Malmö. Familjen kommer och hälsar på mig ibland.

Matchen mot Djurgården imorgon?

– Vi har två segrar nu men matchen mot Djurgården blir riktigt tuff. Det blir det första riktiga testet. Jag hoppas kunna göra mål, som mot Halmstad, men det viktigaste är att laget vinner.

Startelvan?

– Nej, jag börjar på bänken.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar