Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 18 apr, 2012

Det är en horribel utvisning han tar

Under den sista transferdagen i augusti gjorde Gais klart med Falkenbergs mittfältare Erik Johansson. 23-åringen svarade med att avgöra derbyt mot IFK Göteborg under hösten. 

Under vintern har han omskolats till försvarare på grund av bland andra Fredrik Lundgrens skadeproblem och har gjort det med bravur. 

– Det har gått ganska bra. Jag har inte spelat mittback så mycket tidigare men jag tycker att det har funkat bra, säger Johansson till Sportal.se. 

– Jag fick gå ner som mittback under försäsongen när kapten Fredrik Lundgren blev skadad och han tyckte att det skulle vara bra för laget om jag gick ner som mittback. Sen har det bara varit att köra på. 

Johansson – som så sent som i tisdags fick en plats i omgångens lag på Sportal – har hyllats bland Gais-supportrarna, inte minste för sitt lugn med bollen. 

Drar du nytta av din erfarenhet som mittfältare?

– Absolut, så är det ofta. Kolla på Lundgren. Han är också gammal mittfältare och är otroligt trygg med bollen. Det är en av mina bästa egenskaper och inom dagens fotboll är det ett offensivt vapen att vara en bra passningsspelare som mittback. 

Johanssons övertygande spel under säsongesinledningen har bidragit till att Gais fortfarande inte har släppt in något spelmål. I helgen väntar IFK Norrköping på hemmaplan och då måste laget klara sig utan Calum Angus som visades ut mot Helsingborg i måndags. 

– Det är en fullständigt horribel utvisning att ta. Han petar bollen alldeles för långt ifrån sig och det är aldrig en målchansutvisning. Det är helt otroligt. Jag hade accepterat ett gult kort i den situationen, Calum försöker ju att hålla sig undan. Men det är inte mycket att göra åt det nu. 

Till matchen mot Peking väntas Fredrik Lundgren tillbaka i spel. 

Vill du blogga om Gais på Sportal.se? Mejla redaktionen!

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1688 Artiklar