Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 12 maj, 2010

De vill provocera motståndarna

Paf har höga odds på kvällens match, skapa spelkonto direkt >>

Ikväll möts Elfsborg och AIK på Borås Arena och det är upplagt för bra fotboll – om AIK har förmågan. Hemmalaget är otroligt starkt hemma i Borås och brukar bjuda upp till dans. Häcken har svarat, liksom Malmö FF. Nu ska även stockholmarna dansa med.

– Det är ett väldigt passningsskickligt lag vi möter. De tycker om att provocera motståndarna på sin offensiva planhalva. Det gäller för oss att klara av att förena aggressivitet med kreativitet, säger Björn Wesström till Sportal.se inför matchen.

AIK tog sin första hemmaseger för säsongen när Trelleborg besegrades i helgen med matchen enda mål. En individuell prestation av Antonio Flávio var det som skiljde lagen och spelet var allt annat än underhållande.

– Spelmässigt försvarade vi oss bättre (än mot IFK Göteborg) vilket ger trygghet. Men vi bjuder inte på någon gladfotboll och det är ingen fotboll som ska spelas in på instruktionevideo och användas för att utveckla världsfotbollen.

Oddset Bomben är för dig som vill vinna de stora pengarna. Läs dagens analyser inför kvällens matcher >>

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1713 Artiklar