Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 29 okt, 2012

Båda känner sig betydligt bättre

Inte nog med att Kalmar FF vände och vann mot BK Häcken på Rambergsvallen i lördags efter Tom Söderbergs utvisning i mitten av den andra halvleken. Nyckelspelarna Martin Ericsson och Waris Majeed tvingades lämna planen skadade.

Men enligt Häckens assisterande tränare Christian Lundström kände sig både Ericsson och Majeed betydligt bättre dagen efter matchen och det finns en chans att de båda finns med i det extremt viktiga matchen mot AIK på torsdag. 

-– Vi vet inte riktigt ännu. De har båda kört rehabträning idag i väntan på resultatet från magnetröntgen. Det är ingenting bekräftat än men båda kände sig betydligt bättre dagen under söndagen, säger Lundström till Sportal.se och fortsätter: 

– Martin hade ju lite problem med ljumskarna inför matchen mot Kalmar också och det är tiden fram till matchen som får avgöra. Det ska kunna gå men det är lite på gränsen. 

Vad gäller Waris Majeed så är det än mer ovisst. Skytteligafenomenet skadade ena låret och det kan röra sig om allt ifrån krampkänning till en bristning. 

– Det finns ju dessutom bristningar i olika nivåer. VI har inget svar ännu, men det var en positiv känsla dagen efter match.

I värsta fall missar båda kreatörerna matchen liksom Tom Söderberg som är avstängd. Men i försvarslinjen finns det gott om fullgoda ersättare tycker Lundström. 

– Det är inget problem egentligen. Vi har väldigt många alternativ; Wahlström, Joza och Dixon har alla spelat allsvenska matcher tidigare. 

Nu väntar AIK på Rambergsvallen i en match som betyder allt. 

– Det blir en rolig match med två lag som har mycket att spela för. AIK spelar om en Europa-plats och de har ju fortfarande en liten chans på guldet. Det är en match vi verkligen ser fram emot, avslutar Lundström. 

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar