Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 21 okt, 2012

Alltid rejäla matcher mellan IFK Göteborg och AIK

AIK:s tränare Andreas Alm räds inte IFK Göteborgs uppåtgående trend inför söndagens möte på Gamla Ullevi och anser att inget av lagen behöver någon ytterligare motivation till att vinna matchen.

– Det spelar ingen roll hur formen är när de här två lagen möts, det har visat sig tidigare. Det blir alltid rejäla matcher när de här två lagen drabbar samman, det finns en historia kring de här matcherna och samtliga involverade vill alltid vinna till varje pris, säger Alm till Sportal.se på matchdagen.

Efter förlusten mot Gefle ser AIK:s guldjakt ut att hänga på en mycket skör tråd, och en seger mot IFK på söndagen är i det närmaste ett måste om laget ska ha en fortsatt chans på guld.

– Med tanke på de andra matcherna och den logiska utgången av dem så är vår match extremt viktig att vinna, det står helt klart.

Dribbelkungen Martin Mutumba missar dagens möte efter en tids sjukdom samtidigt som Per Karlsson åter är tillgänglig efter att ha vilats mot Gefle.

– Martin har varit sjuk och kommer inte till spel idag, bekräftar Alm.

Per Karlsson är tillbaka i truppen, startar han dagens match?

– Han är tillbaka men jag har inte tagit ut någon startelva. Eller, det har jag visst gjort – jag har bara valt att inte släppa den ännu…

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1752 Artiklar