Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 apr, 2016

Allsvenskt prestigemöte: IFK Göteborg möter Malmö FF

Malmö FF som är säsongens stora titelfavorit har verkligen blandat och gett i den allsvenska säsongsinledningen. Skåningarna har växlat starka segrar mot Elfsborg och Norrköping, med chockartade förluster mot Jönköpings Södra och GIF Sundsvall.

Efter en knackig inledning har man nu tagit två raka 1-0-segrar. På söndagseftermiddagen var det Djurgården som fick åka hem från Skåne med en uddamålsförlust i bagaget.

Det var ingen match som kommer gå till historien som den mest välspelade, och ensam målskytt blev inhoppande Felipe Carvalho i den 62:a minuten.

Förlorade mot Örebro

IFK Göteborg hade en desto tyngre söndagseftermiddag. I en svängig match mot Örebro såg det ut som att IFK Göteborg skulle vinna matchen, när Sören Rieks gjorde 2-1 till göteborgarna.

Några minuter senare bytte Örebro in Maic Sema, och som det bytet skulle betala av sig! På bara några minuter vände Sema matchen med sina två mål, och såg till att Blåvitt fick vända hem till västkusten tomhänta.

När IFK Göteborg och Malmö FF möttes på Gamla Ullevi förra säsongen, fick MFF med sig alla tre poäng efter att ha hunnit med 1-0. IFK Göteborg har alltså flera anledningar till att vara revanschsugna på onsdagskvällen.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1714 Artiklar