Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 7 maj, 2012

Alla måste göra jobbet

Örebro har börjat Allsvenskan på ett minst sagt dåligt sätt. På sju matcher har det inte blivit en enda vinst och laget är sist i tabellen. Örebros ytterback Samuel Wowoah har svårt att sätta fingret på vad som gått snett hittills.

– Det är en bra fråga, hade vi vetat det hade vi inte legat där vi ligger, säger Wowoah till Sportal.se.

Örebro har möblerat om rejält i truppen de senaste säsongerna och många kritiker har pekat på spelaromsättningen som en anledning till att laget inte presterat.

– Vi har haft stor omsättning och det är ingen positiv grej, det är en bit i det hela. Jag vet inte om det är just det man kan peka på men troligtvis har det varit en bidragande orsak. Jag tror vi hade 30 spelare i fjol och då är det svårt att få en kontunitet. Samtidigt hade vi många skador och behövde göra förstärkningar så det var inte så mycket annat som klubben hade kunnat göra, det blev som det blev.

Inför årets säsong har Örebro tappat bland andra Nordin Gerzic, Fredrik Nordback och rutinerade målvakten John Alvbåge som vaktat Örebros mål i många år. Försvararen Wowoah menar att förlusten av Alvbåge inte har någon större påverkan men att en viss skillnad ändå finns mot förr.

– Nä, alltså John är en fantastisk bra målvakt, men jag tycker inte att det har någon nämnvärd påverkan. Men självklart är det så att jag har spelat med John i flera år, jag vet vad han är bra på och vad han är mindre bra på och det ger ju en tryggare tillvaro. Men vi har två nya kvalificerade och jätteduktiga målvakter som vi i sinom tid kommer att lära oss mer om. Våra målvakter är till exempel väldigt bra med fötterna och det tror jag att vi kommer kunna dra nytta av.

Örebropubliken har stundals visat sitt missnöje och buat åt spelarna under matcherna. Vissa supportrar har också satt upp kritiska banderoller på läktaren. Wowoah är förstås inte glad över fansen reaktioner.

– Det är tråkigt, det betyder ju att man inte gjort sitt jobb. Men det är inte så enkelt som det ser ut, det har gått troll i bollen och inte riktigt gått vår väg, säger han till Sportal.se.

Wowoah menar däremot att man kan förstå supportrarna om de upplever att laget inte gör sitt bästa.

– Så länge vi ger 100% men ändå förlorar är det inte mycket vi kan göra men jag kan förstå om de buar om de tycker att vi inte ger 100 %. Det är ju så i ett lag när det går emot, man försöker hitta orsaker och vissa supportrar har varit kritiska till att vissa inte gör jobbet.

Receptet för att vända de dåliga resultaten är som Wowoah själv säger det, en klyscha, nämligen hårt jobb.

– Det är bara att bita i det sura och köra stenhårt. På med blåstället. Vi behöver få lite självförtroende och göra några bra matcher i rad. Det finns inga genvägar. Det är ingen annan som kan göra jobbet åt oss.

Wowoah menar att det heller inte finns något att förändra i spelsystemet eller taktiken.

– Spelsystem är bara siffror på ett papper, det handlar om att de 11 som är på planen måste göra jobbet. Man måste våga göra det där lilla extra och försöka in i det sista, säger han bestämt.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1707 Artiklar