Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 14 maj, 2018

AIK – Östersund: Live stream, speltips & laguppställning

AIK tar emot Östersund på Friends Arena ikväll. Här ger vi er allt det viktigaste inför matchen.

Streama AIK – Östersund

Det är väldigt enkelt att streama AIK – Östersund i Allsvenskan. Allt du behöver är ett konto på CMore, där du kan välja mellan att köpa ett abonnemang eller en matchbiljett till denna specifika match.

  • Match: AIK – Östersund, Allsvenskan
  • Datum & tid: Måndag den 14 maj, kl. 19:00
  • Arena: Friends Arena, Solna
  • Streama Allsvenskan med CMore

Häcken – Elfsborg stream

Streama Kalmar – Sirius

AIK på andraplats – Östersund i botten

Efter att ha stått för tveksamma prestationer i cupspelet, har AIK ångat på bra i Allsvenskan 2018. Laget är tillsammans med Hammarby ensamma om att inte ha förlorat någon match, och ligger för närvarande på plats 2 i tabellen.

På söndag spelar AIK mot just Hammarby i en tidig seriefinal, men först väntar en match mot Östersunds FK.

Inför säsongen topptippades Östersund, som skulle hamna topp 3 enligt de flesta experter. Men säsongen har inte riktigt blivit som man tänkt sig. Klubben började med att inleda Allsvenskan genom att inkassera en väldigt svag poängskörd, och en olycka kommer sällan ensam.

I mitten av april anhölls klubbens ordförande Daniel Kindberg på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Laget verkar fortfarande skakat av det som hänt, och har inte ännu inte hittat till det vägvinnande spel som tog dem till topplacering i Allsvenskan, Svenska Cupen-guld och Europa League-sextondelsfinal.

Östersund ligger på plats 11, men att kvalitéten finns i laget, det råder det ingen tvekan om. Det återstår att se om de kan få ut den ikväll.

Trolig laguppställning, AIK

Janosevic
Milosevic – P. Karlsson – R. Jansson
Sundgren – A. Jönsson – Adu – K. Olsson – Lindkvist
Goitom – Stefanelli

Skador: Jesper Nyholm, Joel Ekstrand, Oscar Linnér, Robert Lundström
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Östersund

A. Andersson
Mukiibi – Papagiannopoulos – Pettersson – Widgren
Fritzson – Edwards – Nouri – K. Sema
Islamovic – Ghoddos

Skador: Hosam Aiesh
Avstängningar: –

Speltips

AIK har verkligen övertygat i inledningen av Allsvenskan. Laget är ännu obesegrat, och på hemmaplan har man vunnit samtliga matcher. Laget har fortfarande inte släppt in något mål på Friends Arena denna säsong (!).

Östersunds säsong har varit allt annat än stabil så här långt. Prestationerna har gått upp och ner, och laget störs uppenbarligen av stormarna kring ordföranden.

Vi tror att AIK fortsätter sin jakt på Hammarby genom en ny seger, och spelar den raka 1:an till oddset 1.90 på Bet365.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar