Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 9 apr, 2016

AIK möter IFK Göteborg live stream

AIK inledde det allsvenska spelet genom att spela 1-1 hemma mot Gif Sundsvall. I den andra omgången gick det desto bättre för stockholmarna, och man stod för en stark insats när man bortaslog nykomlingen Östersund med 2-0.

IFK Göteborg är ett av fyra lag som har tagit maximala sex poäng i de första två omgångarna. I premiären bortaslog man Falkenbergs FF med 2-0, efter mål av Mads Albaek och hemvändande Tobias Hysén. I den andra omgången vankades det derby, när man mötte Häcken på Gamla Ullevi. Här var IFK starkast och knep en uddamålsseger, efter mål av Søren Rieks.

När lagen möttes förra säsongen var det göteborgarna som lyckades bäst, och tog två segrar mot stockholmarna. På Gamla Ullevi var man överlägsna och vann komfortabelt med 3-0. I fjolårstabellen skiljde det endast två poäng mellan tvåan IFK Göteborg och trean AIK. Mötena lagen emellan är ofta sevärda, och det är ofta krig på såväl planen som på läktarna. Räkna med att så blir fallet även på måndag.

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1740 Artiklar