Hampus Johansson photo
Hampus Johansson

- 25 maj, 2016

AIK mot Örebro SK: Trean möter fyran i hett toppmöte

Hur kan du se AIK mot Örebro SK online? Ta reda på det genom att läsa vår rapport inför matchen och få viktig information om matchen i Allsvenskan.

Trean mot fyran

Örebro är en av den allsvenska säsongsinledningens stora överraskningar. På de inledande elva omgångarna har Axéns mannar samlat ihop 22 poäng, och ligger bara två poäng efter serieledande Malmö FF.

Även AIK hänger med i toppstriden. Stockholmarna ligger inför lördagens möte på fjärde plats, en poäng bakom Örebro och tre bakom Malmö FF. Laget som vinner på lördag har alltså möjlighet att hänga med i den absoluta tabelltoppen.

Drömstart för Norling

Rikard Norling har fått en lysande start på sin återkomst till AIK. Hans lag är inne i ett riktigt fint stim och på hans tre inledande matcher har Gnaget tagit maximala nio poäng.

Norlings första match var ju som bekant mötet mot Djurgården, som hans lag vann komfortabelt med 2-0. Efter det besegrade man Falkenberg med 3-2, i ett svängigt möte på Falkenbergs IP.

I förra omgången var det Gefle IF som tvingades kapitulera mot AIK. I ett jämnt möte på Gavlevallen, där båda lagen hade fina chanser, blev AIK:s superlöfte Alexander Isak ensam målskytt, efter att ha nickat in matchens enda mål i den 52:a minuten.

Segern, som var AIK:s fjärde raka, innebar att laget fortsätter sin klättring upp mot tabelltoppen.

Kryssade mot mästarna

Örebro har även de visat upp fin form på sistone, och med tre raka segrar i bagaget tog man i förra omgången emot de regerande mästarna IFK Norrköping.

Örebro fick en drömstart när Maic Sema ordnade 1-0 efter bara 18 spelade minuter hemma på Behrn Arena. Faktum är att där och då var Örebro serieledare. Glädjen skulle dock bli kortvarig.

Bara sex minuter senare kvitterade IFK Norrköpings skyttekung Emir Kujovic. Innan halvlek såg han dessutom till att vända mötet, med sitt 2-1-mål.

I den andra halvleken tvingades Örebro alltså att jaga en kvittering, och deras jakt bar frukt med en kvart kvar att spela. Då fick nämligen Daniel Gustavsson in 2-2-bollen, som också blev matchens slutresultat.

När spelas matchen mellan AIK och Örebro SK?

Matchen i Allsvenskan mellan AIK och Örebro SK spelas klockan 16:00 lördagen den 28 maj.

Både AIK och Örebro kommer alltså till lördagens möte med långa förlustfria sviter i bagaget. Vi kommer få se två optimistiska lag som vill visa att de är värda att hänga med uppe i toppen.

När lagen möttes på Friends Arena förra säsongen hade inte Örebro någon chans. AIK vann till slut mötet med 3-0. När säsongen summerades i höst skiljde det sex positioner och 24 poäng mellan lagen, till AIK:s favör.

Nu är det alltså mycket som tyder på att Örebro har kunnat knappa in på det övertag AIK har haft på dem tidigare. Om det räcker till poäng får vi se när lagen brakar ihop på lördagseftermiddagen.

Bet365 Live Streaming

Hampus Johansson

Hampus Johansson frilansar för Sportal, och fokuserar uteslutande på live streaming och större guider inför stora mästerskap. Han är en sportentusiast som brinner för mer eller mindre alla sporter, och har själv spelat curling på hög nivå.

Hampus har en journalistexamen från Lunds Universitet, och utöver att arbeta på Sportal har han en del andra sysslor.

1553 Artiklar