Markus Rosenberg årets MFF-spelare enligt fansen.
NYHETER

Markus Rosenberg är årets Malmöspelare, när fansen får säga sitt. Foto: Niklas Asker.

Den svenska fotbollssäsongen tog för de flesta lagen slut för över en månad sedan, men Malmö FF:s säsong förlängdes tack vare att laget spelade i Europa.

Förra torsdagen var det så dags för årets sista match även för MFF, då man bortabesegrade FC Köpenhamn och säkrade förstaplatsen i sin Europa League-grupp.

För att avrunda årets säsong har Facebook-gruppen ”En riktig fotbollsälskare håller på MFF” hållit en omröstning för att låta fansen utse årets Malmöspelare. Det var inte många röster som behövde räknas innan det gick att förstå vem som fått flest.

Över 14 000 personer röstade, och drygt 12 000 av dessa supportrar lade sin röst på Markus Rosenberg. Det innebär att han tog hem segern med omkring 85 procent av rösterna.

Månadens spelare – Rieks med flest utmärkelser

Under säsongen som gått har Facebook-gruppen även utsett månadens spelare från april fram till oktober, med undantag av juli månad då det mestadels var sommarledigt.

En aning förvånat kan vi konstatera att Rosenberg bara vann månadens spelare en gång under året, trots att det alltså blev storslam när årets spelare skulle koras. Den enda spelaren som tog hem priset fler än en gång var danske mittfältaren Sören Rieks.

Nedan kan ni se statistik på vilka spelare som vann priset varje månad, och hur många röster de fick.

  • April: Sören Rieks 68 % - 627 av 924
  • Maj: Anders Christiansen 56 % - 494 av 890
  • Juni: Oscar Lewicki 52 % - 437 av 845
  • Juli: Johan Dahlin 83 % - 857 av 1034
  • Augusti: Rasmus Bengtsson 79 % - 808 av 1022
  • September: Sören Rieks 80 % - 821 av 1031
  • Oktober: Markus Rosenberg 68 % - 1000 av 1505

I vår – närmare bestämt i februari – väntar ett dubbelmöte med Wolfsburg, och förhoppningsvis blir det fler Europa League-matcher än så. Då får Rosenberg följa och stötta laget från läktaren istället, sedan han beslutat sig för att slutligen lägga skorna på hyllan.

I dagsläget har Malmö FF ingen ansvarig huvudtränare, sedan man gick skilda vägar med Uwe Rösler för en dryg vecka sedan. Kanske blir det Fredrik Ljungberg som leder MFF mot sin tidigare klubb Wolfsburg. Enligt våra källor har Malmö FF varit i kontakt med Ljungberg gällande det lediga huvudtränarjobbet.

För att kvalificera dig ska du ha ett finansierat konto eller ha placerat ett spel inom de senaste 24 timmarna. Notera att tillgången till live streams kan variera emellan olika länder | IP-restriktioner kan gälla | kontrollera med leverantören | 18+
*VIKTIGT MEDDELANDE - Sportal.se, i samarbete med bet365, erbjuder över 40 000evenemang via livestream varje år. Notera att de immateriella rättigheterna att sända sådanaevenemang via livestream vanligtvis ägs på landsnivå och därför, beroende på var du befinnerdig, kan det finnas vissa evenemang som du inte kan se på grund av sådana restriktioner.Innan du blir medlem hos bet365 och finansierar ditt konto för att se ett särskilt evenemangvia livestream, rekommenderas du att först kontrollera med bet365, med tanke på var dittland är beläget, att du är berättigad att se evenemanget i fråga. Kontaktuppgifter tillbet365 hittar du genom att klicka her, och sedan klicka på Tjänster i det övre högra hörnet av webbplatsen, för att därefter välja Kontakta oss.

1. Bet365

Omsättningskrav: 5x bonus, minsta odds 1.4

200% upp till 2000 kr

2. Unibet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

Sätt in 100 kr - få 600 kr

3. 888Sports

-

Ingen välkomstbonus

4. Guts

Omsättningskrav: 40x bonus

100% upp till 2000 kronor

5. Speedy Bet

Omsättningskrav: Utan omsättningskrav!

100% vinstboost upp till 5000 kr

6. MrGreen

Sponsrat innehåll | Regler & villkor gäller | +18 | Spela ansvarsfullt - Stödlinjen.se