Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 31 maj, 2018

Tunisien – Turkiet: Live stream, speltips & laguppställning

Tunisien möter Turkiet på fredag kväll. Här ger vi er det viktigaste inför matchen, och berättar även om hur ni gör för att streama den.

Streama Tunisien – Turkiet

Ingen svensk TV-kanal sänder Tunisien – Turkiet, men det finns ett annat sätt att se matchen. På Bet365 kan du titta på landskamper live (och även spela på odds), så länge du skapar ett konto och sätter in minst 50 kronor. Då är det bara att njuta av att se Tunisien – Turkiet via live stream, eller varför inte England – Nigeria?

  • Match: Tunisien – Turkiet, träningslandskamp
  • Datum & tid: Fredag den 1 juni, kl. 19:15
  • Arena: Stade de Genève, Schweiz
  • Stream: Bet365

Titta på Sverige – Danmark 2 juni

Tunisien satsar på åttondel

Tunisien möter Turkiet i en match där de förstnämnda laddar inför VM. Tunisien har deltagit i fyra världsmästerskap tidigare, men aldrig tagit sig förbi gruppspelet. Nu siktar man på att ta sig vidare från en grupp man delar med England, Belgien och Panama.

Turkiet missade VM och får nu sikta på att bygga vidare inför EM 2020. Lagets fixstjärna Arda Turan har slutat i landslaget efter en konflikt. Turan skällde i november ut en journalist efter noter, genom att bland annat be journalisten att dra åt helvete. Förbundskapten Fatih Terim replikerade med att peta Turan, som i sin tur svarade med att han inte vill spela något mer för landslaget. Upphovet till bråket med journalisten var att denne hade skrivit negativa saker om Turan, och bland annat anklagat Turan för att kräva stora bonusar för landslagsspel från förbundet.

Bland Tunisiens mer kända spelare finner vi bland annat Rennes yttermittfältare Wahbi Khazri, som denna säsong gjort 9 mål på 24 matcher i Ligue 1. Khazri har dock en mindre muskelskada och vilas troligen från den här matchen.

Trolig laguppställning, Tunisien

Mathlouthi
Nagguez – Meriah – Ben Youssef – Maâloul
Sassi – Ben Amor – Skhiri
Msakni – Khalifa – Sliiti

Trolig laguppställning, Turkiet

Kirintili
Özbayrakli – Ayhan – Söyüncü – Kaldirim
Topal – Akbaba – Yokuslu
Yazici – Tosun – Ünder

Speltips

Spelbolagen håller Turkiet som favoriter, vilket vi har svårt att hålla med om. Tunisien laddar inför ett VM, och lägger betydligt större vikt vid den här matchen än vad Turkiet gör. Hela Tunisiens lag kommer att ge allt för att visa förbundskaptenen att just de är att satsa på i VM-premiären mot England.

För Turkiet är detta en något meningslös träningsmatch. Givetvis vill man bygga upp något inför det stundande EM-kvalet, men att ”bygga upp något inför ett EM-kval” är knappast lika motiverande som att ha ett världsmästerskap två veckor bort.

Vi tror att vi får se betydligt mer taggade tunisier än turkar. Det faktum att Tunisien kvalificerat sig till VM medan Turkiet inte gjort det vittnar ju också om att Tunisien har större kvalitet i laget. Kom dock ihåg att matchen spelas på neutral plan, i Schweiz, så någon hemmaplansfördel är det inte tal om.

Vi spelar den raka 1:an till oddset 3.10 på Bet365.

  • Tips: Tunisien vinner, rak 1:a
  • Odds: 3.10, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar