Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 3 jul, 2018

Sydkorea gör mål – då petar Jogi Löw i näsan

Sverige tog sig vidare till åttondelsfinal i VM efter en 3-0-seger över Mexiko. Även Mexiko avancerade, tack vare att Tyskland floppade och förlorade mot Sydkorea. När Sydkorea fick sitt 1-0-mål godkänt med hjälp av VAR gjorde den tyske förbundskaptenen Joachim Löw likadant som han så ofta gör – han petade sig i näsan.

I den sista gruppspelsrundan av Grupp F var mycket ovisst. Mexiko ledde gruppen på 6 poäng men kunde fortfarande bli utslagna, medan Sydkorea stod på 0 poäng men ännu hade chans att ta sig vidare. Tyskland och Sverige låg tvåa respektive trea och allt var vidöppet.

Sverige skulle möta Mexiko och behövde vinna för att vara säkra på avancemang, medan mexikanerna allra troligast skulle åka ut om de förlorade mot oss. För Tyskland väntades ju givetvis besegra Sydkorea.

När Sverige – Mexiko gick mot sitt slut stod det 3-0 till Sverige, och Mexiko skulle av allt att döma förlora matchen. Samtidigt stod det 0-0 mellan Tyskland och Sydkorea, vilket var ett resultat som ändå skulle ta Mexiko vidare. Lyckades dog Tyskland få in ett mål, då skulle Mexiko få börja packa väskorna direkt efter matchen.

Sydkoreanskt mål godkänt efter VAR

När Tyskland i matchens sista minuter tryckte på för fullt för ett ledningsmål, var det istället Sydkorea som höll sig framme. Young-Gwon Kim sköt in ett mål, vilket dock behövde VAR-granskas då Kim befann sig i misstänkt offsideposition.

Efter VAR-granskningen kom domarna fram till att målet skulle godkännas, och stort jubel utbröt bland de sydkoreanska spelarna och ledarna. Samtidigt bjöd Joachim Löw på en något överraskande – eller kanske inte när det gäller honom – reaktion. Han petade sig i näsan.

Långtifrån första gången

Joachim Löw har genom åren gjort sig känd för att ofta peta i näsan och att bete sig otrevligt på många olika sätt. Nedan kan ni se en video med en sammanställning av flera av hans incidenter, men vi varnar för oaptitliga bilder.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar