Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 nov, 2022

Sveriges trupp presenterad: Två landslagsdebutanter uttagna

trupp mexiko algeriet

Janne Andersson har presenterat sin trupp till träningslandskamperna mot Mexiko och Algeriet. Bland annat får vi se debutanterna Emil Holm och Samuel Gustafson.

Sverige missade VM i Qatar, men likväl ska det spelas landskamper i november. Vårt landslag kommer att ställas emot Mexiko och Algeriet, i två spännande träningsmatcher mot ett annat typ av motstånd än man brukar ställas mot.

Under tisdagen presenterade Janne Andersson sin trupp till samlingen, och bjöd på ett par intressanta uttagningar. Bland annat får vi se två landslagsdebutanter, i form av Emil Holm från Spezia och Samuel Gustafson från Häcken. Marcus Rohdén är en annan uttagning som sticker ut. Mittfältaren var med mycket under Jannes inledande tid med landslaget, men har inte synts till i truppen på några år.

Janne Andersson beklagade sig under presskonferensen över att nationer som inte är kvalificerade för VM måste ha klubbars tillåtelse för att ta ut spelare till denna samling. Bland annat har Spezia hållit kvar Albin Ekdal medan Tottenham valt att inte släppa Dejan Kulusevski. Två spelare som haft en skadehistorik, vilket kan tänkas spela in i att klubbarna vill att de ska få denna tid till att vila. Detsamma gäller Jens Cajuste. Andra spelare som Janne hindrades från att ta ut var Mattias Johansson och Carl Starfelt.

Flera spelare var icke uttagningsbara på grund av skador. Bland dessa nämndes Filip Helander, Emil Krafth, Alexander Milosevic, Joakim Nilsson, Kerim Mrabti, Zlatan Ibrahimovic, Gabriel Gudmundsson, Alexander Isak, Martin Olsson, Albin Ekdal och Alexander Jeremejeff.

Möter Mexiko och Algeriet

Sverige ställs emot Mexiko och Algeriet under denna samling. Det hör inte till vanligheterna att Sverige spelar mot lag från andra kontinenter än Europa, inte ens i träningsmatcher. Detta beror naturligtvis på att det blir omständligt med resor men även på att det är europeiska motstånd man främst tävlingsspelar emot, och då kan det vara lämpligt att även träna mot dessa.

Onsdagen den 16 november klockan 20:30 spelas matchen mellan Sverige och Mexiko. Sverige mötte Mexiko under VM 2018, och då blev det blågul seger med 3-0. Medan Sverige nu missar VM kommer Mexiko återigen att spela mästerskapet, och landskampen mot Sverige är en del av förberedelserna inför allvaret i Qatar. Här kan ni gå in och se hur Mexiko står sig när det gäller oddsen på vinnare av VM 2022.

I VM kommer Mexiko att dela grupp med Polen, Argentina och Saudiarabien, och matchen mot Sverige blir för dem ett sätt att mäta sig med europeiskt motstånd inför mästerskapet. Titta gärna in hela spelschemat för VM 2022.

Algeriet missar VM, men spelar African Nations Championship i januari. Det är ett mästerskap där nationerna endast får använda sig av spelare från den inhemska ligan, och det återstår att se om truppen till novembersamlingen är anpassad utefter detta. Sverige – Algeriet spelas på Eleda Stadion i Malmö, klockan 20:30 lördag 19 november.

Hela landslagstruppen

Målvakter

Andreas Linde, Greuther Fürth

Kristoffer Nordfeldt, AIK

Robin Olsen, Aston Villa

Försvarare

Joel Andersson, FC Midtjylland

Ludwig Augustinsson, Aston Villa

Filip Dagerstål, Lech Poznan

Isak Hien, Hellas Verona

Emil Holm, Spezia

Edvin Kurtulus, Hammarby

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Aiham Ousou, Slavia Prag

Mittfältare

Viktor Claesson, FC Köpenhamn

Emil Forsberg, RB Leipzig

Samuel Gustafson, BK Häcken

Jesper Karlsson, AZ Alkmaar

Jesper Karlström, Lech Poznan

Kristoffer Olsson, FC Midtjylland

Marcus Rohdén, Frosinone

Ken Sema, Watford

Mattias Svanberg, Wolfsburg

Forwards

Robin Quaison, Al-Ettifaq

Viktor Gyökeres, Coventry

Mikael Ishak, Lech Poznan

Anthony Elanga, Manchester United

Relaterat

topptipset
Topptipset på skottdagen 2024 (29/2) bjuder på en salig blandning av matcher från stora delar av världen.
29 februari, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
28 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 27/2 ger oss matcher från FA-cupen som blandas friskt med andra europeiska matcher.
27 februari, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar