Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 7 jun, 2018

Sverige – Peru: Live stream, speltips & startelvor

Sverige ställs emot Peru på lördagen, i en uppladdningsmatch inför VM. Läs om troliga startelvor, speltips och om hur du gör för att streama matchen.

Sverige – Peru live stream

Vill du titta på Sverge – Peru? Det är enkelt att se matchen live på TV eller dator. Tv-kanalen som sänder matchen är TV4, men har du inte den kanalen i ditt hem finns en annan lösning.

CMore sitter på rättigheterna till att visa Sverige – Peru, och du kan alltså titta på matchen på CMore. Som ny medlem kan du streama Sverige – Peru .

Nedan förklarar vi steg för steg hur ni bär er åt för att titta på Sverige – Peru på CMore. Du kan titta på matchen på din dator, mobil eller läsplatta.

  • 1. Gå till Cmore & skapa konto
  • 2. Ta del av erbjudandet med två veckors live streaming
  • 3. Välj den match du vill se
  • 4. Streama Sverige Peru

TV

Sverige – Peru visas på TV4, som nämnt, och sändningen drar igång 19:10, fem minuter innan avspark.

  • Match: Sverige – Peru, träningslandskamp
  • Datum & tid: Lördag den 9 juni, kl. 19:15
  • Arena: Gamla Ullevi, Göteborg

Se alla matcher med hjälp av vår VM 2018 tablå för TV & streams

VM startar om en vecka

VM är bara en dryg vecka bort, men innan det är dags för vårt svenska landslag att inta Ryssland återstår en träningsmatch.

Sverige tar emot Peru på Gamla Ullevi. Det är ett starkt Peru som kommer till Göteborg, ett Peru som rankas att vara 11:e bäst i världen. I kvalspelet lyckades man bland annat med att slå Uruguay och att kryssa mot Argentina två gånger.

Senast Peru förlorade en match var den 15 november 2016 (!), då man ställdes mot Brasilien. Därefter har man vunnit 9 och kryssat 3 matcher. I år har man ställts mot bland annat Kroatien och Island i träningsmatcher, och slagit båda.

Kunskapen om de mindre kända lagen från Sydamerika är begränsad hos gemene man från Norden, men vi får hoppas att förbundskapten Janne Andersson är bättre påläst än att underskatta motståndaren.

Förberedelsematch inför VM

Sverige har sagt att man valt Peru som motståndare inför VM för att de spelar en fotboll som liknar den Sydkorea spelar. Peru delar grupp med bland annat Danmark, och vi förmodar att det är en bakomliggande orsak till att de vill möta just Sverige i sina förberedelser inför VM.

Vi gissar att både Sverige och Peru ställer upp med sina tänkta VM-startelvor på lördag. Dessa ser ni nedan.

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen
Lustig – Granqvist – Lindelöf – Augustinsson
Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg
Berg – Toivonen

Trolig laguppställning, Peru

Caceda
Advíncula – Ramos – Santamaría – Trauco
Carillo – Tapia – Flores – Cueva
Guerrero – Farfán

Speltips

Peru är som nämnt rankat 11 i världen, men vi ska ibland ta världsrankingen med en nypa salt. Rankingen styrs av en dator som räknar ihop poäng baserat på resultat i landskamper, där seger mot starkt motstånd ger mycket poäng och seger mot svagt motstånd ger enstaka poäng. Förlust mot starkt motstånd ger enstaka minuspoäng och förlust mot svagt motstånd ger mycket minus.

Flera lag har utnyttjat systemet genom att planera in extra många träningslandskamper mot sämre lag, där ett exempel är Wales som genom detta tillvägagångssätt klättrade upp till topp 10 för ett par år sedan. Bättre ranking ger bättre seedning och därmed enklare motstånd i olika lottningar.

När vi tar oss en titt på listan finner vi exempelvis Schweiz på plats 6, Danmark på plats 12 och Tunisien på plats 14, tre lag Sverige är relativt jämnbra med. Vi bör även ha en god chans mot Peru.

Perus resultat går ändå inte att blunda för, och man har tagit sig till VM på bekostnad av ett starkt lag som Chile. Vi tror ändå att Sverige är det lag vi ska hålla som favoriter i helgen.

Klubbadresserna hos de svenska spelarna – Celtic, Manchester United, Werder Bremen, Hamburger SV, RB Leipzig – skrämmer mer än hos de peruanska. Hos Peru är de största klubbadresserna Flamengo, Watford, Sao Paulo, Lokomotiv Moskva och AaB Ålborg.

Sverige har dessutom fördel av hemmaplan, och vi går för den raka 1:an på denna match. Den finner vi till oddset 2.50 på Bet365.

  • Tips: Sverige vinner matchen
  • Odds: 2.50, Bet365

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar