Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 30 nov, 2017

Streama lottning till VM 2018 i fotboll – Grupper

Den 1 december är en mycket stor dag för alla de som är intresserade av fotboll. Då kommer grupperna till VM 2018 i fotboll att lottas.

Om du vill följa lottningen av grupper till VM 2018 så kan du följa den live. Det är nämligen möjligt att streama lottningen online. Perfekt för dig som vill hålla dig uppdaterad kring vilka lag Sverige kommer få i sin grupp till fotbolls-VM 2018 i Ryssland.

Läs vidare om Sveriges förutsättningar, eller ta dig direkt vidare till den live stream som visar VM-lottning för gruppspelet.

Se lottningen via live stream

Det är inte vilken lottning som helst vi har att se fram emot den 1 december, kl. 16:00. Resultatet av gruppindelningen kommer vara väldigt avgörande för Sverige, och deras chanser att ta sig vidare från gruppen.

Du kan enkelt streama lottningen av grupper till VM 2018 hos SVTplay. Där kommer de erbjuda dig att se gruppindelningen och live. Det är inte den enda sida online som kommer erbjuda dig att se lottningen av grupper till VM via live stream. Även FIFA.com kommer att hjälpa dig med live sändning.

Vilket innebär att du kan följa resultatet av VM-lottningen i realtid via en live stream som du heller inte behöver betala för.

Att sända live från när VM-grupperna ska lottas är ett tecken på att man gör allt rättvist. Genom att ha en direktsändning som följs av miljontals tittare så minskar chanserna för fusk eller manipulering.

Utomlands kallas detta för ”The final draw”, vilket översätts till ”den avgörande lottningen”.

The final draw kommer att ledas av Gary Lineker som är en legendarisk fotbollsspelare från England. Han sällskapas av Maria Komandnaya från Ryssland. Dessa två ledare kommer att guida dig genom den live stream som erbjuds från VM-lottningen.

Här kommer vi förklara hur den kommer fungera, och vilka förutsättningar Sveriges landslag har.

Så lottar man grupper till VM 2018

Det allra bästa du kan göra för att vara förbered inför lottningen av grupperna är att ta reda på hur det fungerar.

Alla lagen har utifrån rankning delats in i olika seedningsgrupper. Det finns totalt fyra seedningsgrupper med landslag.

Från varje seedningsgrupp så kommer det att dras ett landslag. Vilket innebär att landslag som befinner sig i samma seedningsgrupp inte kan lottas mot varandra.

Här nedanför ser du vilka seedningsgrupper som gäller inför lottningen av grupper till VM.

  • Seedningsgrupp 1

Ryssland, Tyskland, Brasilien, Portugal, Argentina, Belgien, Polen, Frankrike

  • Seedningsgrupp 2

Spanien, Peru, Schweiz, England, Colombia, Mexiko, Uruguay, Kroatien

  • Seedningsgrupp 3

Danmark, Island, Sverige, Costa Rica, Tunisien, Egypten, Senegal, Iran

  • Seedningsgrupp 4

Serbien, Nigeria, Australien, Japan, Marocko, Panama, Sydkorea

sverige slår ut italien

Dröm vs mardröm

Inför att grupperna till fotbolls VM 2018 ska lottas så har spekulationerna gått varma här hemma i Sverige.

Många tidningar och medior har redan målat upp scenarion av vilken grupp som Sverige vill, och inte vill hamna i.

Det gäller nu att Sverige har bättre tur i lottningen än vad man hade i Play-off. Trots att man till slut lyckades slå Italien. Du kan själv läsa om vilken drömlottning Sverige kan få till fotbolls-VM 2018 enligt oss.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1233 Artiklar