Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 11 dec, 2017

Spelarhotellet för Sveriges landslag under VM i Ryssland

Det står klart efter lottningen att Sverige kommer spela sina inledande gruppmatcher i tre olika städer.

Städerna som Sverige kommer att spela sina gruppspelsmatcher är Rostov-na-Donu, Jekaterinburg, och Nizjij Novgorod.

Därför har man försökt med att lägga den svenska basen, alltså spelarhotellet i mitten av alla arenadestinationer. Där hittade man Gelendzijk, precis vid Svarta Havet som platsen där man bokat spelarhotellet.

Påkostat drömboende

Hotellet som man valt för att sova och ladda upp inför matcher på går under namnet Kempinski Grand Hotel.

Det räknas till ett av Ryssland bättre hotell, och kommer säkert vara till behag för de svenska landslagsspelarna. Hotellet har bliit belönat med fem stjärnor, och har allt som man kan vänta sig från ett av Rysslands bättre hotell

På hotellet Kempinski har man bokat runt 60 rum. Denna hotellbokning kommer inte FIFA att stå för, utan det kommer vara en faktura som skickas till svenska fotbollsförbundet – SVFF.

Prislappen för hotellet under VM 2018 beräknas att sluta på omkring 30 miljoner kronor. En prissumma som har fått reaktioner på sina håll.

Sportbladet har redan varit på plats på hotellet för att se vad som väntar de landslagspelare som kommer att bära Sveriges färger under fotbolls-VM 2018.

Där konsterar man att hotellet är helt klart godkänt, och kommer säkert passa de svenska spelarna som handen i handsken.

Med tanke på spelschemat, och placeringen av Sveriges VM-matcher så är det svårt att hitta en bra plats för spelarhotellet. Det bästa är nog trots allt att lägga sin bas ganska nära Gelendzijk. Det ger visseligen långa resor till alla matcher. Däremot ger placeringen av hotellen ungefär lika långa resor varje gång.

Sverige tar Englands hotell

Englands landslag var först inne på att välja Gelendzijk som stad att ha sitt spelarhotell i. Enligt uppgifter ska man valt bort staden efter att man oroat sig för den heta sommaren som kan inträffa i områdena runt Gelendzijk.

Istället så valde man bort detta alternativ för att istället välja ett hotell i närheten av finska viken och St Petersburg.

En av de svenska landslagspelarna – Victor Claesson ska själv ha tipsat landslagsledningen om just Kempinski Grand Hotel. Där ska den svenska mittfältaren ha spenderat en semester.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar