Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 13 jun, 2018

Se Perus fina hälsning till gruppmotståndarna – visar upp sitt land

Peru är tillbaka i VM för första gången sedan 1982. I tre videoklipp, publicerade på Twitter, skickar man en hälsning till var och en av sina gruppmotståndare i VM.

Peru har lyckats ta sig till VM, vilket är första gången på mycket länge. Mellan 1970 och 1982 hade man sin bästa period, då man nådde tre av fyra världsmästerskap. Därefter har det inte blivit något VM-spel, förrän nu.

I Ryssland delar Peru grupp med Frankrike, Danmark och Australien. På Twitter har Perus fotbollsförbund lagt upp två minuter långa videoklipp med hälsningar till var och en av länderna man kommer att ställas emot.

Det är detsamma klipp till varje nation, men där landet är utbytt. Berättarrösten talar på spanska, men klippet har undertexter på franska, danska respektive engelska.

Till varje video har Peru skrivit följande:

”Det kommer att bli en ära att tävla mot er i fotbolls-VM. Som ni vet har vi varit borta från VM länge, och därför har vi gjort denna video för att påminna er om vilka vi är.

Vi ses snart.”

Ta er en titt på någon av videorna nedan (förslagsvis den till Australien, så att ni får engelsk text)!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar