Officiellt: VM 2022 spelas på vintern

Det är nu bekräftat! VM 2022 i Qatar kommer att spelas i november-december.

Det har länge varit tal om huruvida det verkligen skulle vara möjligt att förlägga VM 2022 under sommaren, med tanke på den otroliga värmen i Qatar under den tiden. Nu har FIFA annonserat att VM inte kommer att spelas sommartid.

VM 2022 i november-december

Idag bekräftade FIFA:s president Gianni Infantino att VM i Qatar kommer att spelas från 21 november till 18 december år 2022.

– VM 2022 kommer att spelas i slutet av året, från november till december istället för juni till juli. Detta beslut är grundat på klimatet i Qatar, med den extrema hettan på somrarna. Vi har beslutat att trycka in VM på endast 28 dagar för att tillfredsställa alla klubbar, säger Infantino på en presskonferens idag. 

Infantino säger sedan att de ännu inte bestämt om 32 eller 48 lag kommer att delta i mästerskapet.

– Vi kommer att besluta om huruvida det blir 48 eller 32 lag inom de kommande månaderna. Vi måste diskutera med qatarierna och sen, om det är möjligt, med FIFA-rådet och inressenter. Sen bestämmer vi lugnt och stilla vad det blir för beslut.

– För tillfället är det bestämt att VM 2022 kommer att ha 32 lag men alla är öppna och vi kommer att ha en uppriktig och öppen diskusison.