Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 28 okt, 2017

Nyman skadad – ser ut att missa playoff

Christoffer Nyman missade Sveriges senaste landslagssamling på grund av skada. Sedan dess har han återhämtat sig, men är nu skadad på nytt.

Sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten har Christoffer ”Totte” Nyman varit ett frekvent namn i landslagstrupperna. Han har varit med i varje samling, fram till att han missade den senaste uttagningen på grund av en bristning i vaden.

Därefter har han återhämtat sig, och spelat två matcher för sitt klubblag Eintracht Braunschweig. Nu meddelar klubben dock att anfallaren skadat sig igen. På sin hemsida går man ut med att Nyman ådragit sig en muskelskada i vaden under ett träningspass.

”Borta flera veckor”

Braunschweig skriver fortsatt att Nyman blir borta i ”flera veckor”. Med tanke på att landslagstruppen tas ut nu på onsdag 1 november, och att matcherna spelas om cirka två veckor, innebär skadan antagligen att Nyman missar playoff.

Christoffer Nyman har gjort 10 landskamper och 1 mål. Målet kom i hans senaste landskamp, borta mot Vitryssland den 3 september.

  • Läs också: Helander tror på svensk seger i playoff

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar