Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 21 jun, 2018

Nigeria – Island: Live stream & odds på matchen 22/6

Nigeria ställs mot Island under fredagseftermiddagen. Läs allt inför matchen, såväl troliga startelvor som tips till stream.

Nigeria – Island stream

Vill du titta på Nigeria – Island, men saknar den kanal som visar matchen (SVT1)? Oroa dig inte, det går att se VM-matchen på annat vis.

CMore sänder massor av fotboll från VM 2018, och det går därför att streama Nigeria – Island med ett CMore-konto. Skapa ett konto och skaffa ett abonnemang, så kan du se matchen live.

CMore visar matchen direkt och med HD-kvalitet, vilket ger dig den bästa möjliga upplevelsen. Dessutom går det att se din stream via mobil, dator/laptop, mobil eller surfplatta/iPad.

  • Match: Nigeria – Island, Grupp D i VM 2018
  • Datum & tid: Fredag den 22 juni, 17:00
  • Arena: Volvograd Arena
  • Stream: CMore

Streama fotbolls-VM

Trolig laguppställning, Nigeria

Uzoho
Shehu – Troost-Ekong – Omeruo – Idowu
N’didi – Mikel
Moses – Etebo – Iwobi
Ighalo

Skador: –

Trolig laguppställning, Island

Halldórsson
Saevarsson – Árnason – R. Sigurdsson – Magnússon
Gíslason – Hallfredsson – Gunnarsson – Bjarnason
G. Sigurdsson
Finnbogasson

Skador: Johann Berg Gudmundsson

Island skakade om Argentina

Grupp D består av två tydliga favoriter och två underdogs. Visst har Nigeria ett starkt spelarmaterial, men Argentina och Kroatien är de två lagen som har mest fotbollskunskap och klass i sig. Islands förutsättningar och möjligheter borde max räcka till en poäng i en grupp av denna kvalitet.

Nigeria förlorade som väntat mot Kroatien i första matchen, och siffrorna skrevs till 1-0 sedan Luka Modric gjort mål på en straff.

VM-debutanterna Island, med en 30-årig målvakt som inte kunde försörja sig på fotbollen förrän för fyra år sedan och en högerback som har ett vanligt jobb där han gör salt och fick ta ledigt för att spela VM, ställdes mot Argentina i sin första match. Att Island ens är med i VM är en sensation, och när vi tittade på resultattavlan efter matchen var ställningen 1-1. Island bjöd Argentina på en riktig jordbävning, eller ska vi kanske säga ett vulkanutbrott?

Även om Islands match var en bragd i sig, tror vi inte att de känner sig nöjda än. 1-1-resultatet är trots allt inte mycket värt om man inte vinner någon av de resterande matcherna, och mot Nigeria har man som störst chans till detta.

Speltips

Island prioriterar försvarsspelet betydligt högre än anfallsspelet, och det är ingen tvekan om att de kommer att backa hem och på så sätt försvåra för Nigeria att anfalla med sin snabbhet.

Vi tror att det kommer att bli en tät match med inte alltför många målchanser. Inte ens Argentina lyckades luckra upp Islands försvar tillräckligt för att få in ett mål, och vi tror inte att Nigeria kommer att lyckas bättre.

Dock väger Islands offensiv svagt. Vi tycker att det oavgjorda resultatet känns som det mest troliga, och spelar det hos Comeon till oddset 3.20 gånger pengarna. Vid insättning av 500 kr på Comeon får du 1500 kr att spela för, och även en VM-boll.

  • Tips: Matchen slutar oavgjort
  • Odds: 3.20, Comeon

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2477 Artiklar