Marcus Rohdén skadad – tvingades kliva av träning

Förra veckan var det John Guidetti som tvingades kliva av träning med svåra smärtor, och nu har ännu en spelare drabbats av skada. Marcus Rohdén skadade vänster fot efter en duell.

Sveriges landslag laddar för tillfället upp inför fotbolls-VM i Ryssland. På lördag väntar träningsmatch mot Peru på Gamla Ullevi, men dessförinnan – och därefter – håller tränarna hel del hårda träningar för att höja intensiteten i laget.

Förra veckan resulterade det tuffa spelet i en skada på anfallaren John Guidetti, då Andreas Granqvist fult glidtacklade Guidetti när Guidetti befann sig vid eget mål. Guidetti fick hjälpas av planen, och ropade irriterat mot Granqivst ”Vad fan! Varför skulle du tackla så hårt?!”. Landslagets läkare Anders Valentin har bekräftat att det rör sig om en stukad fot, och Guidetti kommer att missa Perumatchen men är förhoppningsvis redo inför VM-premiären den 18:e juni.

För att fylla ut under Guidettis skadefrånvaro har yttermittfältaren Ken Sema kallats in. Sema kan även spela anfallare.

Marcus Rohdén skadad

Idag var det så dags igen för en skada. Mittfältaren Marcus Rohdén sågs ligga på marken efter en duell med Victor Nilsson Lindelöf. Rohdén tvingades ledas av träningen.

En potentiell ersättare till Rohdén – om det behövs – skulle kunna vara Ken Sema. Möjligheten att både Guidetti och Rohdén kan spela VM finns dock, naturligtvis.

Uppdaterng: Marcus Rohdéns skada verkar inte vara särskilt allvarlig, och det är ingenting som kommer att stoppa honom från VM-spel. ”Det är ingen fara där, bara en smäll. Lite is så kör han nog på i morgon igen”, säger anfallaren Ola Toivonen.