Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 8 nov, 2017

Ken Sema tror på speltid i playoff: ”Stora möjligheter”

Han har ännu inte gjort någon tävlingslandskamp för A-landslaget. Men Ken Sema tror att det snart är hans tur.

Ken Sema har gjort succé i Östersund, både i Allsvenskan och i Europa League, och har till följd av sina prestationer bland annat hyllats av spanska storlaget Athletic Bilbaos tränare såväl som offensiva stjärna Iñaki Williams.

Sema belönades för sina insatser med en landslagsuttagning till matcherna mot Luxemburg och Holland, men där det blev det inte någon speltid för yttermittfältaren. Inför playoff-matcherna mot Italien har Sema tagits ut igen, och nu tror han att han kan få chansen.
– Jag tror att mina möjligheter till spel är stora, säger Sema. Nu har jag varit med innan och sett och lärt och allt det. Jag är i form och jag tror att jag kan få spela, absolut.

Östersundsmittfältarens karriär har gått i raketfart den sista tiden. För två år sedan var han en Superettan-spelare i Ljungskile SK, och från att ha debuterat i Allsvenskan förra säsongen har han sedan hunnit med OS-spel med U23-landslaget, Europa League-spel med Östersund, och nu alltså en plats i A-landslaget.
– Det är verkligen glädje att få vara här, säger Ken Sema. Ett playoff på Friends på fredag och sen på San Siro på måndag, det är glädje och det är lycka. Det är drömmen som man haft ända sedan man var liten, och nu står man här.

Mamma på plats på fredag

Ken Semas mamma har blivit lite av en kändis efter att hon synts med maracas och trummor i samband med Ken och brodern Maics (mittfältare i Örebro) matcher. Ken ser fram emot att ha henne och resten av familjen på plats på fredag.
– Det skulle vara mäktigt att komma in på ett kokande, fullsatt Friends och spela och bara njuta. Skulle man göra ett mål, då skulle känslorna gå överstyr. Då vet man att alla är där, hela familjen, pappa och så mamma som har med sig sina trummor och maracas, säger Ken med ett leende.

Ken Sema firar ett mål under OS 2016.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2486 Artiklar