Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 5 dec, 2017

Kan Svennis ta över som tränare i Australien?

Den svenske tränaren Sven-Göran ”Svennis” Eriksson har meddelat att han är intresserad av ännu ett VM-slutspel. Det finns nämligen en chans att han tar över som tränare i Australien.

”Svennis” har ett mycket fint CV när det handlar om att vara tränare. Under sin tränarkarriär så har inte minst varit förbundskapten för Englands landslag.

Australiens tidigare tränare har lämnat sitt uppdrag efter att fört landslaget till VM 2018 efter en avgörande match mot Hounduras.

Kan han axla rollen?

Svennis har haft en minst sagt svängig karriär. Från stora fiaskon och misslyckanden till att blivit hyllad och geniförlklarad.

Han har sedan 1977 tränat flera olika lag på flera olika nivåer. Allt från Degerfors IF till Englands landslag. På senare år så har han sökt lyckan som tränare i den kinesiska ligan. Ett äventyr som har gått lite si sådär.

Svennis fick tidigare i år nämligen lämna sin post som huvudtränare för kinesiska Shenzhen FC. Vilket nu gjort han till en tränare utan ett lag att leda.

Att ta sig an uppgiften att bli tränare för Australiens landslag kommer ge ”Svennis” ett bättre lag att leda. Däremot så finns det massor av press som förs med av att bli förbundskapten för att ett lag som spelar VM 2018. Speciellt när man inte riktigt kommer ha tid att känna laget på djupet.

Sven-Göran Eriksson har inte fått något erbjudande av Australien, och inte heller någon inbjudan till förbundet. Det som har hänt är att han anmält sitt intresse för att bli förbundskapten. Vi kommer självklart ha anledningar till att återkomma med nya uppdateringar om det skulle hända något nytt angående den svenska tränaren.

Australiens chanser i VM?

Australien tillhör de alla landslag som är kvalificerade till VM 2018, men tippade att åka ur från gruppen. Allt utöver att Australien åker ut från gruppen bör ses som ett lyckande.

I spelschemat för VM 2018 så kommer Australien gå matcher mot vårt grannland Danmark, Peru och Frankrike.

Vi tror helt klart att det finns chans, men det kommer bli tufft för Australien som har ganska lite att sätta emot de lag man har i sin grupp. En tränare av hög klass krävs verkligen. Frågan är om det är Sven-Göran Eriksson som kommer stå på sidlinjen för Australien.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar