Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 maj, 2018

Gyllene Tiders ”Bäst när det gäller” – lyssna på VM-låtean

Det har sedan tidigare stått klart att Gyllene Tider gör Sveriges officiella VM-låt. Nu är låten släppt, och du kan lyssna på den här.

Det har i över en månad varit till allmän kännedom att Gyllene Tider är bandet som fått det hedersamma uppdraget att stå för sommarens VM-låt. ”Bäst när det gäller”, heter låten som framförs tillsammans med Linnea Henriksson.

Nu har de släppt låten, och du kan lyssna på den här på Sportal.se.

Spel i VM 2018 i Ryssland är Sveriges första VM-deltagande sedan 2006, och därmed även vår första VM-låt sedan dess. Då var det ”Vi är på gång” av Tomas Ledin som skulle nå det svenska folkets hjärtan.

Dessförinnan sjöng Magnus Uggla ”Vi ska till VM”, en låt som blev en stor hit hos de svenska fansen. Lyssna på låten och se musikvideon nedan.

Läs alla våra nyheter & speltips i VM på sidan.

Den mest framgångsrika svenska VM-låten någonsin är ändå ”När vi gräver guld i USA”, av GES (Anders Glenmark, Orup och Niklas Strömstedt). Nedan kan ni se när låten framförs på Kungsträdgården efter VM-bronset 1994.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar