Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 nov, 2017

Flera italienare lägger av efter VM-missen

Sverige såg till att Italien missade VM för första gången sedan 1958. Nu bekräftar flertalet italienska nyckelspelare att de slutar i landslaget.

Redan för ett år sedan gick Gianluigi Buffon ut med att han skulle avsluta karriären efter VM 2018. Italiens VM-miss innebär att han tvingas lägga landslagskarriären på hyllan tidigare än planerat. Efter matchen intervjuades en ”Gigi” Buffon i tårar.
– Vi är stolta, vi är starka, vi är envisa. Vi kommer att hämta oss som vi alltid har gjort. Jag lämnar ett landslag som kommer att veta hur de blir starka igen. Bästa hälsningar till alla, och särskilt till dem som jag har delat denna vackra resa med, sade Buffon.

Fler än Buffon lägger av

Men Buffon är inte den ende som gjort sitt i det italienska landslaget. Nu bekräftar även veteranerna Andrea Barzagli, Daniele De Rossi och Giorgio Chiellini att de är färdiga med landslagsspelet.
– Italien är redo att börja om igen med Marco Verratti och många andra spelare födda på 90-talet, säger Giorgio Chiellini. Fotboll tillhör alla och det är dags att inleda en ny era.

Andrea Barzagli var mycket besviken över resultatet mot Sverige, vilket var hans sista landskamp.
– Det finns inget värre sätt att lämna, säger Barzagli. För mig är besvikelsen total. Landslaget förenar alla oavsett om man är supporter eller inte och i dag gjorde vi alla besvikna.

Mittfältsherren Daniele De Rossi har svårt att förstå att Italien missar VM, och att han nu gjort sitt i landslaget.
– Det var begravningsstämning i omklädningsrummet efter matchen fastän ingen hade dött, säger De Rossi. Jag har burit den här tröjan över hela världen i mer än tio år. Det känns konstigt att ta av den för sista gången.

”Ledsen om jag förolämpat någon”

De Rossi ger även sin förklaring till bilderna som läckt ut, där De Rossi, som inledde på bänken mot Sverige på San Siro, ombeds värma upp. En frustrerad De Rossi syntes ilsket ifrågasätta beslutet.
– Jag sa bara att vi närmar oss slutsignalen och behöver vinna, och att anfallarna borde värma upp. Jag pekade mot Lorenzo Insigne, säger De Rossi.
– Det var inte upp till mig att bestämma över det taktiska och tränaren är en fantastisk kille, fortsätter De Rossi. Därför är jag ledsen om jag förolämpat någon. I det läget tyckte jag att det var bättre att byta in Insigne.

Italien spelar sin nästa landskamp mot Argentina i mars. Det som var tänkt som en förberedelsematch inför VM, blir nu bara en betydelselös träningslandskamp

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar