Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 30 maj, 2019

The Maulers attack mot Jon Jones: ”Han är en fuskare – en missbrukare”

På lördag går Alexander ”The Mauler” Gustafsson sin första fajt sedan i december. I en intervju inför fajten passar Gustafsson på att såga sin senaste motståndare, Jon Jones.

Många är vi som väntat på Alexander ”The Mauler” Gustafssons nästa fajt, och på lördag är det dags. I Globen kliver han upp i oktogonen för att slåss emot Texasfödde Anthony Smith.

Här kan ni läsa om hur ni gör för att streama Mauler vs Smith. Inför fajten har Gustafsson intervjuats av DN. Då talar han gott om sin kommande motståndare.

– Han är tuff och kan ta mycket stryk, det är en kille som bara pressar på. Han har ett lejonhjärta och kommer kliva in för att knocka mig. Alla kan knocka alla i denna bransch och jag kommer att få fajtas hårt för att vinna, säger Alexander Gustafsson.

Men även om Gustafsson imponeras av Smith, tvekar han inte om att han håller sig själv högre.

– Jag är snabbare, större, starkare och bättre på allt. I den här matchen ska jag använda mitt fotarbete mer än vad jag gjorde när jag mötte Jon Jones.

Jon Jones var alltså Gustafssons senaste motståndare, då de slogs i december 2018. Gustafsson fick snabbt en smäll som tog illa, vilket gjorde att han skadade sig en aning och därefter förlorade efter blott 2 minuter.

Gustafsson säger att skadan var en högst bidragande orsak till att han förlorade matchen.

– Jag gillar inte att skylla ifrån mig, men jag får ett knä mot ljumsken och det blir en rejäl smäll. Jag förlorade alla vapen jag hade och kunde knappt röra mig. Jag har aldrig varit med om det förut, och det var riktigt obehagligt. Jag kunde fortfarande slå och pressa men det var ett välplacerat knä från honom. Jones gjorde vad han behövde för att neutralisera mig.

”Jones är bäst i världen men en fuskare rakt igenom”

Precis innan de skulle slåss mot varann, i vad som var en titelmatch, åkte Jon Jones fast för dopning och matchen behövde flyttas. Gustafsson kallar Jones för en ”fuskare”.

– Han är utan tvekan bäst i världen och ett monster, men han är en fuskare rakt igenom. Personligen tror jag att han är någon typ av missbrukare – att han måste ta grejer för att känna sig lugn. Det har han gjort hela livet.

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar