Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 9 feb, 2024

Topptipset, 9 februari, 2024

Fredagens Topptips innehåller en hel del matcher för finsmakarna. Vad sägs som Como – Brescia och Levante – Laganés? Det finns heta spikbud i båda dessa matcher medan Freiburg, Metz och Kortrijk ser ut att bli utmärkta kupongrensare att få med. Detta vill ingen missa!

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Svenska Spel är en bettingsida med BankID inloggning. Det gör det mycket enklare och smidigare att skapa konto – och logga in i framtiden.

1. Dortmund – Freiburg, X

Dortmund har ingenting att göra med titelstriden i Bundesliga. Leverkusen och Bayern München har varit både ett och två nummer större. BVB har slarvat bort poäng mot flera bottengäng under vintern och för en vecka sedan tappade de gulsvarta poäng mot Heidenheim. Att trotjänaren Reus är tillbaka från skadelistan är ett stort plus, däremot saknas fortsatt Sancho och Haller. Christian Streichs svårspelade Freiburg har häng på Europaplatserna och höjden finns absolut för att få med sig något från Westfalen. Med fint spelvärde på underdogen blir det en heltäckt bricka.

2. Cádiz – Real Betis, X

I det andalusiska mötet på Estadio Nuevo Mirandilla ligger en målsnål historia i korten. Cádiz är lite av Spaniens Halmstad. Framåt är det extremt uddlöst men på hemmaplan är de gulklädda extremt svåra att få hål på. Cádiz har nollat Villarreal och Athletic Bilbao i de senaste matcherna och det skulle inte förvåna ifall det blir en ny hållen nolla mot Real Betis. Gästerna snittar under ett mål per match framåt på resande fot, dessutom återfinns offensiva kuggar som Isco och Ayoze Pérez i rehabrummet. Med dessa underlag känns krysset vettigt att inleda med. Ettan följer därefter.

3. Salernitana – Empoli, 1

På stöveln väntar en jumbofinal på Amalfikusten. Om Cádiz är Spaniens Halmstad så är Italiens motsvarighet Empoli. 15 baljor på 23 matcher är riktigt trötta siffror. Toscana-laget har en hel del avbräck och det är i skrivande stund oklart om målskytten Caputo är redo för spel. Salernitana saknar i sin tur ett gäng defensiva nycklar, men trots detta stod Martin Åslunds gamla gäng för en försvarsmässigt fin insats mot Torino (0-0) i den förra rundan. I kraft av hemmaplan ska det vara knapp fördel för Salerno-klubben. Ettan öppnar.

4. Marseille – Metz, 1

Marcelino lämnade redan i september och nu börjar goda råd bli dyra för Gennaro Gattuso i Marseille. För att hitta den senaste segern i Ligue 1 måste vi backa bandet till mitten av december. Förra veckan blev det torsk i krismötet mot Lyon med 0-1 där Marseille hade extremt svårt att skapa målchanser. Ett svagt Metz hemma på Vélodrome ska normalt sett vara en lämplig uppgift, men med maximal press på Gattusos gossar känns en bra bit över 70-strecket på hemmasegern överdrivet. Ettan får därför tidigt sällskap av garderingar.

5. Sheffield Wednesday – Birmingham, 1

På de brittiska öarna verkar smekmånaden vara över för Danny Röhl. Sheffield Wednesday har inte vunnit sedan nyårsdagen och tidigare i veckan brakade “Ugglorna” ur FA-cupen. Hemma på Hillsborough är dock Rohls mannar alltjämt svårslagna och nu när Birmingham gästar finns alla möjligheter att bryta den negativa trenden. The Blues gör en blek säsong och gästerna har både Drameh och Sanderson på skadelistan. Förstakeepern Ruddy är också ett frågetecken. Spännande etta.

6. St. Truidense – Kortrijk, 1

I Belgien var Kortrijk en slagpåse under hela hösten men sedan årsskiftet har tabelljumbon förvandlats till ett helt annat lag. Truppen har rustats under vintern och den nya isländska coachen Freyr Alexandersson har satt en stabil defensiv – under Alexanderssons styre har det blivit två vinster och två kryss. Att St. Truidense bara ska sopa tabelljumbon av banan är således långt ifrån givet. Värdarna har kryssat sig fram denna säsong och norr om 60-strecket känns inte St. Truidense som någon favorit att lita på. Ettan garderas efter storleken på lädret.

7. Como – Brescia, 1

Como är en italiensk klubb på frammarsch med siktet inställt på Serie A kommande säsong. Cesc Fàbregas coachade laget med framgång i höstas men numera assisterar spanjoren Osian Roberts på tränarbänken. I offensiven finns det gott om meriterade herrar som håller hög klass. Den före detta Milan-anfallaren Patrick Cutrone är ett litet frågetecken, men även om han skulle saknas kommer Roberts att kunna mönstra en slagkraftig kedja. Brescia är inte riktigt på samma nivå och sedan oktober har besökarna endast vunnit två bortamatcher. Trolig etta i slaget om Lombardiet.

8. Levante – Leganés, 1

I spanska Segundan befinner sig Leganés i toppen. Totalt sett har den lilla Madrid-klubben överpresterat och formen har varit dalande under en längre tid. Laganés har blivit nollade i två raka matcher och sett till de tio senaste omgångarna har det endast blivit två vinster. Levante är inte heller i något superslag, men hemma i Valencia är de erkänt starka och mittfältsankaret Pablo Martínez är i sina bästa stunder en av seriens bästa spelare. Hela vägen upp till 50-strecket lämnas Levante allena.


  • Bankräntan! – Como

Storsatsande Como har alla medel för att ta sig upp till Serie A. Brescia hade stora bekymmer i den senaste bortamatchen mot Cremonese (0-1) och mycket talar för att det blir en liknande matchbild vid Comosjön. Finfin etta.

  • Knallen! – Freiburg

Dortmund har tappat poäng mot flera mindre namnstarka lag denna säsong. Mot ett kompetent Freiburg, som slåss för Europaplatserna, känns de gulsvartas favoritskap omotiverat stort.


108 rader

1. Dortmund – Freiburg 1×2

2. Cádiz – Real Betis 1x

3. Salernitana – Empoli 1x

4. Marseille – Metz 1×2

5. Sheff W – Birmingham 1

6. St. Truidense – Kortrijk 1×2

7. Como – Brescia 1

8. Levante – Leganés 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Mer tips hos Sportal

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1234 Artiklar