Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 4 mar, 2024

Topptipset, 4 mars, 2024

Svenska Cupens gruppspelsfas håller på att avrundas och det inhemska cupspelet täcker upp hela den övre halvan av måndagens kupong. I övrigt så är det fotboll från några av Europas mest åtråvärda ligor som ska bemästras i jakten på åtta fullträffar och vi hoppas att det italienska inslaget bjuder på en dundrande kupongrensare. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Svenska Spel är ett spelbolag där du kan logga in & skapa konto med BankID. Det gör ditt spelande enklare, tryggare och smidigare. Du kan även välja Freja eID för att registrera ett konto enkelt – och ingen extra verifiering krävs från din sida!

1. Hammarby – Mjällby, 1

Mjällby toppar Grupp 7 inför den sista gruppomgången och skulle säkra avancemang vid ett oavgjort resultat på Tele2 Arena. Ingen omöjlig uppgift med tanke på att Hammarby har en hel del att jobba med under den nya tränaren Kim Hellberg. “Bajen” är med det sagt ett bättre lag i grunden och är generellt sett solida i sin hemmaborg. Nahir Besara och Viktor Djukanović är två kvalitetsspelare hos de hemmahörande som är i behov av en seger. Ettan inleder men får gärna kompletteras.

2. Västerås – GIF Sundsvall, 1

Västerås har tagit klivet upp till Allsvenskan denna säsong och att VSK lyckades vända och vinna borta mot Hammarby i premiären stärker givetvis självförtroendet inför vad som komma skall. Förlusten mot Mjällby hade i mångt och mycket att göra med att Frederic Nsabiyumva såg rött i slutet av den första halvleken och värt att ha i åtanke är att 28-åringen missar detta möte. Det ska dock inte spela någon roll mot ett omotiverat GIF Sundsvall. Gästerna är fortfarande poänglösa där “Giffarnas” defensiva brister var påtagliga mot såväl Hammarby som Mjällby och så torde återigen vara fallet. Trolig etta.

3. Sirius – IFK Norrköping, 1

Sirius och IFK Norrköping står på fyra poäng vardera inför den sista omgången och det är med stor sannolikhet någon av dessa antagonister som avancerar till slutspelet. För arrangörens del är seger ett måste och hemma på Studenternas IP så finns goda förutsättningar att uppnå detta. De blåsvarta har visat prov på ett fint försvarsspel så långt och höll nollan intakt mot såväl Utsikten som Brage. Henrik Castegren och Tobias Carlsson är ett stabilt mittbackspar och får i uppgift att hålla Christoffer Nyman i schack. Något duon klarade med bravur när “Peking” kom på besök i november månad. Ett möte som Sirius vann med 2-0. Ettan kan fördelaktigt spikas upp till 50 procent.

4. Utsikten – Brage, 2

Utsikten var en positiv överraskning i Superettan i fjol men i år lär det inte bli någon framskjuten placering för “Kiken”. Skytteligatvåan Lucas Hedlund har lämnat för spel i den ungerska högstadivisionen och tongivande Wilhelm Nilsson tillhör numera konkurrenten Helsingborg. Arrangören har som väntat inte haft en suck mot varken Sirius eller IFK Norrköping och kan på sin höjd sluta trea i detta gruppspel. Brage har lyckats desto bättre och har plockat poäng mot de två allsvenska klubbarna. Gästerna har en teoretisk möjlighet att sluta etta i gruppen men ett sådant scenario är långsökt. X2 torde räcka för grön bock

5. Sheffield United – Arsenal, 2

Kvalitetsskillnad råder på Bramall Lane och det var påtagligt när dessa antagonister strålade samman i norra London under hösten. Ett möte som Arsenal vann med hela 5-0 där Sheffield United inte skapade något av värde på hela matchen. Nu är det inte längre Paul Heckingbottom som styr skutan utan Chris Wilder men utfallet lär bli detsamma. Värdskapet har en diger skadelista och läcker som ett såll bakåt medan “The Gunners” har visat prov på en sprudlande offensiv mot slutet. Detta löser Mikel Artetas manskap komfortabelt. Högst trolig tvåa!

6. Inter – Genoa, X

Ett varningens finger måste höjas på San Siro. Genoa har endast förlorat en av de senaste elva omgångarna. Under denna period så har Alberto Gilardinos manskap plockat poäng mot just Inter men även Juventus och Napoli. Faktum är att gästerna är en av fyra klubbar som har lyckats undvika nederlag mot de blåsvarta under årets upplaga av Serie A. Arrangören ser onekligen svårstoppad ut för stunden och har gått på en imponerande segersvit sedan poängtappet i hamnstaden men med Scudetton i praktiken redan säkrad så är den hårt betrodda ettan inte en favorit att hålla i handen. Vi tycker oss ha hittat kupongens bästa skrälldrag i Milano och chansar bort ettan i jakt på högre utdelning.

7. Osasuna – Alavés, X

Osasuna är i gott slag med sju poäng från de senaste tre omgångarna men nu får arrangören klara sig utan sin i särklass bästa målskytt i form av Ante Budimir. Ett blytungt avbräck för “Gorritxoak” då kroaten har varit vital i spelet på offensiv tredjedel. Alavés har i sin tur inlett det nya kalenderåret starkt och har endast lämnat tomhänta från en av åtta ligamatcher efter årsskiftet. Det var hemma mot Barcelona men insatsen i sig var det inget fel på. Inbördes möten brukar falla Osasuna i smaken men rådande förutsättningar gör detta möte väldigt svårsiat. Vi tar inga risker och fyller hela brädan omgående i Pamplona.

8. Famalicao – Boavista, X

Såväl Famalicao som Boavista inledde årets upplaga av Liga Portugal lovande men ingendera har rosat marknaden under de senaste månaderna. Arrangören plockar poäng någorlunda kontinuerligt men blott tre segrar från de senaste 16 omgångarna är undermåligt. Nu får João Pedro Sousa dessutom klara sig utan formstarke Jhonder Cádiz som är avstängd. Det är tacksamt för Boavista vars defensiv har lämnat en hel del att önska. Gästerna har kapaciteten att klättra i tabellen där Robert Bozenik är en kunnig lirare i spetsen men då måste Ricardo Paiva täppa till en och annan lucka i de bakre leden. Vi utgår från mitten men täcker helst upp med båda flanker.

> Lägg din egen kupong inne hos Svenska Spel


  • Bankräntan! – Arsenal

Arsenal presterar på en ruskigt hög nivå för närvarande och att ett undermåligt Sheffield United skulle bryta “The Gunners” segersvit är högst osannolikt. Mikel Artetas manskap säkrar sin sjunde raka ligaseger på Bramall Lane utan problem.

  • Knallen! – Genoa

Genoa har visat sig svårslagna mot slutet och lyckades bland annat kriga till sig ett oavgjort resultat i det vändande mötet för några månader sedan. Då Inter av allt att döma kommer vinna Scudetton så ska de rödblåa inte heller vara chanslösa i Milano. Högersidan rensar riktigt fint!


108 rader

Matcher Speltips
Hammarby – Mjällby 1X2
Västerås – Sundsvall 1
Sirius – Norrköping 1
Utsikten – Brage X2
Sheffield Utd – Arsenal 2
Inter – Genoa X2
Osasuna – Alavés 1X2
Familicao – Boavista 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Andra speltips

aik mjällby speltips stream
speltips
Mjällby välkomnar AIK till Strandvallen. Två lag som ännu inte förlorat en match på årets allsvenska drabbar samman. Läs allt inför matchen här!
12 april, 2024
liverpool atalanta speltips stream
EL
Intressant match från Europa League på torsdag kväll, då Liverpool och Atalanta ställs emot varandra. Läs allt inför matchen här!
10 april, 2024
milan roma speltips stream
EL
AC Milan välkomnar AS Roma till Stadio San Siro, för en kvartsfinal i Europa League. Läs här allt inför matchen!
10 april, 2024
CL
Toppmatch i Champions League mellan PSG mot Barcelona. Läs allt inför matchen på Parc des Princes. Speltips, odds & live streaming online.
10 april, 2024
CL
Speltips & odds i Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Dortmund. Matchstart på onsdag klockan 21:00. Läs mer.
10 april, 2024
arsenal crystal palace speltips stream
CL
Kvartsfinal i Champions League. Speltips & odds i matchen mellan Arsenal - Bayern München. Läs också om hur du kommer igång med livestream.
09 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar