David Wollner photo
David Wollner

- 25 jan, 2024

Topptipset – 25 januari, 2024

Tre cupbidrag ska bemästras innan vi blickar vidare mot sydamerikansk fotboll och primärt den argentinska högstaligan. Fina skrälldrag från Metropolitano Stadium och Stade Joseph Marien kan förhoppningsvis krydda på utdelningen. Mot åtta rätt!

Följ alla våra Topptipset förslag & speltips i framtiden. Vi uppdaterar med nya tips inför de hetaste omångarna från Topptipset.

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

1. Atlético Madrid – Sevilla, 1

Två klassiska klubbar strålar samman i Copa del Reys kvartsfinaler. Atlético Madrid är erkänt svårslagna på Metropolitano Stadium och har i synnerhet varit solida i sin hemmaborg denna säsong. Diego Simeones manskap har vunnit nio av tio möjliga på denna arena i ligan, gick rent i Champions Leagues gruppspel och besegrade ingen mindre än den bittra rivalen Real Madrid i den senaste Copa del Rey-omgången. Givetvis finns goda förutsättningar när ett underpresterande Sevilla kommer på besök men värt att ha i åtanke är att gästerna har en tendens att höja sig i cupspel. Ettan är trolig men streckas därefter och i jakt på högre utdelning ska det garderas frikostigt.

2. Bournemouth – Swansea, 1

Bournemouth stod länge upp väl hemma mot Liverpool men kollapsade i slutet av den andra halvleken och förlorade slutligen med 4-0. Spelmässigt ser det lovande ut och Andoni Iraolas manskap har trots allt bara förlorat två av de senaste tio tävlingsmatcherna. Swansea spelar till vardags i The Championship och är på sin höjd ett mittenlag i den engelska andradivisionen. “Svanarna” ska inte ha mycket att säga till om på Vitality Stadium där klasskillnaden torde vara påtaglig. Spiketta!

3. Royale Union SG – Anderlecht, X

Anderlecht hade förvånansvärt svårt att luckra upp ett lågt sittande Leuven i söndags och fick nöja sig med delad ära på Den Dreef. Åtta poäng skiljer således dessa antagonister åt i ligaspelet där Royale Union SG har ett stadigt grepp om förstaplatsen. Gästerna har i övrigt presterat på en hög nivå under de senaste månaderna och Yari Verschaeren, Anders Dreyer och Kasper Dolberg är en trojka som kan såra “Les Unionistes”. Högersidan rensar fint bland kupongerna – vi helgarderar!

4. Instituto de Córdoba – Deportivo Riestra, 1

Instituto de Córdoba hade en skaplig fjolårssäsong utifrån deras förutsättningar men målproduktionen var gles där ett stort ansvar vilade på Adrian Martinez axlar. 31-åringen tillhör numera Racing Club och då behöver bland andra Santiago Rodríguez steppa upp. En tacksam uppgift stundar dock i premiäromgången när nykomlingarna Deportivo Riestra kommer på besök. Lazaro Romero är en intressant spelare hos gästerna men truppen i övrigt lämnar mycket att önska och känslan på förhand är att de svartvita får infinna sig vid att vara ett bottenlag i det argentinska finrummet. Ettan kan fördelaktigt spikas upp till 50 procent.

5. Tigre – Sarmiento, X

Blott fyra poäng skiljde dessa antagonister åt i fjol till Tigres favör. Båda sidor visade då prov på ett kompakt försvarsspel medan spelet på offensiv tredjedel lämnade mycket att önska. Fjolårets inbördes möten var dock ganska händelserika och Sarmiento tycks trivas ganska bra i Tigres sällskap. Gästerna lämnade tomhänta från det senaste besöket till Estadio José Dellagiovanna ska sägas men de grönklädda förtjänade ett bättre utfall då. Vi helgarderar när spelvärdet tycks landa i västerled.

6. Central Córdoba – Newell’s Old Boys, 2

Central Córdoba hade ingen lyckad fjolårssäsong men arrangören är kompakta bakåt och inlånade Matias Godoy är ett intressant tillskott. Newell’s Old Boys ska med det sagt hållas högre. Ever Banega börjar bli till åren men är alltjämt en klasspelare. Det har 35-åringen regelbundet demonstrerat hos Al Shabab sedan hösten 2020. Nu återvänder han alltså till hemlandet. Brian Aguirre är en annan riktigt intressant spelare hos de rödsvarta som förhoppningsvis kan få sitt stora genombrott denna säsong. Då kan detta bli riktigt bra. Vi tar ställning åt öst.

7. Atlético Tucumán – Rosario, 1

Atlético Tucumán avslutade fjolårets upplaga riktigt starkt och var i synnerhet svårspelade på denna arena. Arrangören är väldigt solida bakåt och på offensiv väg finns det kvalitet hos bland andra Mateo Coronel och Marcelo Estigarribia. Rosario hade förvisso en riktigt fin fjolårssäsong men Alejo Veliz har som bekant lämnat för spel hos Tottenham medan Jaminton Campaz har återvänt till Gremio. Ett orimligt stort ansvar kommer att vila på en åldrande Ignacio Malcorras axlar. Vi tror att gästerna kommer hittas betydligt lägre ner i tabellen denna säsong. 1X!

8. Fortaleza – Boyacá Patriotas, 1

Två nykomlingar går i klinch på Estadio Municipal de Cota där hemmafördelen torde vara påtaglig. Såväl Fortaleza som Boyacá Patriotas presterade på en väldigt hög nivå hemmavid i Primera B medan spelet på resande fot lämnade en del att önska, i synnerhet för Fortaleza. Att arrangören vann premiären borta mot Deportes Tolima kom således som en överraskning men till saken hör att “Lejonen” hade en hel del medvind i den matchen. Hur som haver så har Boyacá Patriotas inte segrat på denna arena vid de senaste tre besöken och lär inte göra så nu heller. 1X räcker långt även i Ceará.


  • Bankräntan! – Bournemouth

Klasskillnad råder på Vitality Stadium. Bournemouth har presterat på en hög nivå under de senaste månaderna trots ett par tunga resultat i ligaspelet mot slutet. Mer av samma vara kommer räcka långt mot Swansea. Högst trolig etta.

  • Knallen! – Anderlecht

Royale Union SG har onekligen imponerat denna säsong men även Anderlecht har visat prov på ett högt kunnande. Är Anders Dreyer och Kasper Dolberg på spelhumör så finns alla förutsättningar att säkra avancemang i Croky Cup. Jobba in den rensande högersidan!


108 rader

1. Atlético Madrid – Sevilla 1×2

2. Bournemouth – Swansea 1

3. Royale USG – Anderlecht 1×2

4. Instituto – Dep.Riestra 1

5. Tigre – Sarmiento 1×2

6. Central Córdoba – Newell’s 2

7. Atlético Tucumán – Rosario 1x

8. Fortaleza – Boyacá Patriotas 1x


I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Mer speltips

speltips
Läs om semifinalmatchen i Wimbledon 2024. Medvedev mot Alcaraz. Speltips, odds och guide om hur du kan livestreama matchen online.
11 juli, 2024
speltips
Semifinal i Wimbledon: Musetti mot Djokovic gör upp om en finalplats i Wimbledon 2024. Läs om speltips, odds & guide till streaming online.
11 juli, 2024
elfsborg pafos speltips stream
EL
Som första svenska lag kliver Elfsborg in i Europakvalet, då man möter cypriotiska Pafos i kval till Europa League.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalen i Copa America mellan Uruguay mot Colombia. Speltips, odds och guide om hur du kan streama matchen online.
11 juli, 2024
holland england speltips
EM
Läs allt inför EM-semifinalen mellan Holland och England. Vi ger er vårt speltips, när det nu är dags för det sista finallaget att koras.
11 juli, 2024
speltips
Läs om semifinalmatchen mellan Argentina mot Kanda. Matchstart, natten till onsdag, klockan 02:00. Läs om speltips, odds & livestreaming online.
09 juli, 2024

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar