Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 19 feb, 2024

Topptipset, 19 februari, 2024

Premier League, La Liga och Liga Portugal är en del av måndagens Topptips och förhoppningsvis så kan det portugisiska bidraget bjuda på en kupongrensare som heter duga. Inslag från Segunda División, Ligue 2 och Copa de la Liga Profesional behöver också bemästras för att nå åtta fullträffar. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 20:29

  • Sveriges största bettingsida
  • Statligt ägt
  • Ansvarsfulllt spelande & kontroller

Om du är intresserad av att spela hos Svenska Spel så kan du enkelt & snabbt registrera dig med BankID. Det gör att du hela tiden kan använda ditt BankID för att logga in. Då slipper du verifiering om du sedan väljer att spela med Swish. Det gör så att du snabbt kan komma igång med ditt spelkonto.

1. Everton – Crystal Palace, 1

Everton har lämnat segerlösa från de senaste sju ligaomgångarna men hemma på Goodison Park är Merseysideklubben alltid att räkna med. Sean Dyches manskap har efter årsskiftet stått för fina prestationer mot såväl Tottenham som Aston Villa och i december månad så besegrades både Chelsea och Newcastle på denna arena. Den bristande målproduktionen är dock ett aber och med det i åtanke går det inte att motivera en etta som närmar sig 70 procent även om det är ett skadedrabbat Crystal Palace som kommer på besök. Anmärkningsvärt är att “Örnarna” inte har vunnit på resande fot sedan början av november – 1X räcker långt.

> Kolla in hur man streamar Premier League matcher i Sverige

2. Athletic Bilbao – Girona, X

Girona hade inte mycket att säga till om i seriefinalen mot Real Madrid och förlorade dusten på Santiago Bernabéu med 4-0. Det var för övrigt den andra matchen i följd som “Gironistes” lämnade mållösa. På det stora hela så har gästerna dock visat prov på en väldigt hög nivå och anmärkningsvärt är att nederlaget mot “Marängerna” var säsongens första förlust på resande fot. Athletic Bilbao är å andra sidan alltid att räkna med här på Estadio San Mamés och har vunnit nio av tolv matcher på denna arena så långt. Vi tar inga risker och helgarderar detta svårsiade möte.

3. Tenerife – Eldense, 1

Tenerife har inte haft marginalerna på sin sida i sina senaste hemmamatcher. Arrangören har endast vunnit en av de senaste fem bataljerna på Estadio Heliodoro Rodríquez López trots att “Tete” har vunnit xG-kampen i fyra av dessa. De blåvita har varit exceptionella bakåt i sin hemmaborg och har endast släppt in sju mål på 13 matcher. Eldense gör det bra som nykomlingar och har inte förlorat en ligamatch sedan början av december men prestationerna på resande fot är sällan av högre kvalitet. En rimligt streckad etta singlas.

4. Amiens – Bordeaux, 2

Bordeaux besitter i grunden ett högre kunnande än Amiens. Gästerna föll på målsnöret i fjol och missade en direktplats till det franska finrummet genom att förlora de två avslutande omgångarna. “Les Girondins” har förvisso tappat några nyckelspelare inför denna säsong men truppen är klart bättre än vad tabellen indikerar vilket underliggande statistik understryker. Amiens har förvisso varit svårslagna i sin hemmaborg men arrangören trivs inte alls i Bordeauxs sällskap och har inte vunnit ett inbördes möte sedan 2017. Vi tar ställning åt öst.

5. Moreirense – Sporting, 2

Ett varningens finger måste höjas på Parque Joaquim de Almeida Freitas. Moreirense har varit pålitliga i sin hemmaborg och blir i stort sett aldrig utspelade med publikens stöd. Benfica fick nöja sig med delad ära på denna arena för några månader sedan och de grönvita var inte heller chanslösa när Porto kom på besök i premiären. Burväktaren Kewin behöver vara på tårna när Viktor Gyökeres och hans Sporting kommer på besök men den rensande vänstersidan ser onekligen tilltalande ut. Vi helgarderar i jakt på högre utdelning.

6. Deportivo Riestra – Atlético Tucumán, 2

Blott fem omgångar har avverkats av Copa de la Liga Profesional men det är redan tydligt att Deportivo Riestra inte håller måttet på denna nivå. Blott en poäng har inkasserats så långt där målskillnaden 1-8 talar sitt tydliga språk. Även Atlético Tucumán står utan seger så långt men gästerna har visat prov på ett högre kunnande och på Estadio Guillermo Laza så torde spelare som Mateo Coronel och Marcelo Estigarribia skina. Hemmafördelen ska inte underskattas men kring 35 procent är tvåan ett utmärkt spikalternativ.

7. Estudiantes – Newell’s Old Boys, 1

Antagonisterna på Estadio Jorge Luis Hirschi är av högre kaliber. Estudiantes har i synnerhet förutsättningar att utmana i toppskiktet där Santiago Ascacíbar är en spelare av rang och Eros Mancuso har varit riktigt bra inledningsvis. Arrangören har visat prov på ett exemplariskt försvarsspel så långt och har hållit nollan intakt i fyra av fem matcher. Newell’s Old Boys har fått fin utdelning så långt men prestationerna mot Lanús och Racing Club har lämnat en hel del att önska. Estudiantes lämnar inte tomhänta från denna tillställning – 1X!

8. Barracas Central – Talleres de Córdoba, 2

Talleres de Córdoba har imponerat på oss så här långt. Gästerna förtjänade ett bättre utfall i premiären mot Gimnasia och därefter har det inte blivit något mer nederlag. Rutinerade Ruben Botta har varit fenomenal under de senaste omgångarna och nytillskottet Juan Portillas kreativa förmåga kommer att vara till stor nytta under säsongens gång. Barracas Central håller vi inte riktigt lika högt men arrangören har inlett säsongen klart godkänt och har endast besegrats av Liga Profesional-mästarna River Plate när fem omgångar har avverkats. Strecka från höger.


  • Bankräntan! – Tenerife

Tenerife har varit solida i sin hemmaborg men det har inte studsat arrangörens väg mot slutet. Mot ett överpresterande Eldense är det dags för retroaktiv utdelning.

  • Knallen! – Moreirense

Sporting målas föga förvånande upp till skyarna av svenska folket. Viktor Gyökeres och company har presterat på en väldigt hög nivå men Moreirense ska med det sagt inte underskattas i sin hemmaborg. Vänstersidan rensar riktigt fint och är ett måste på kupongen i jakt på högre utdelning.


108 rader

1. Everton – Crystal P 1x

2. A.Bilbao – Girona 1×2

3. Tenerife – Eldense 1

4. Amiens – Bordeaux 2

5. Moreirense – Sporting 1×2

6. Dep.Riestra – Tucumán 2

7. Estudiantes – Newell’s 1x

8. Barracas C – Talleres 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Mer speltips

aik mjällby speltips stream
speltips
Mjällby välkomnar AIK till Strandvallen. Två lag som ännu inte förlorat en match på årets allsvenska drabbar samman. Läs allt inför matchen här!
12 april, 2024
liverpool atalanta speltips stream
EL
Intressant match från Europa League på torsdag kväll, då Liverpool och Atalanta ställs emot varandra. Läs allt inför matchen här!
10 april, 2024
milan roma speltips stream
EL
AC Milan välkomnar AS Roma till Stadio San Siro, för en kvartsfinal i Europa League. Läs här allt inför matchen!
10 april, 2024
CL
Toppmatch i Champions League mellan PSG mot Barcelona. Läs allt inför matchen på Parc des Princes. Speltips, odds & live streaming online.
10 april, 2024
CL
Speltips & odds i Champions League-matchen mellan Atletico Madrid mot Dortmund. Matchstart på onsdag klockan 21:00. Läs mer.
10 april, 2024
arsenal crystal palace speltips stream
CL
Kvartsfinal i Champions League. Speltips & odds i matchen mellan Arsenal - Bayern München. Läs också om hur du kommer igång med livestream.
09 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar