Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 9 nov, 2017

Mjällby vann första kvalmatchen till Superettan

Igår spelades en kvalmatch mellan Mjällby – Örgryte IS. En match där lagen ska skaffa sig så bra förutsättningar som möjligt inför det returmöte som väntar den 11 november på Gamla Ullevi i Göteborg.

Mjällby AIF blev det lag som vann första matchen, och har därför kopplat grep om matchserien. Trots segern, så är det mycket kvar att spela om. Det räcker nämligen för Örgryte IS att vinna returmatchen med 1-0 för att säkra sin plats till Superettan nästa säsong.

Missa inte att läsa om hur du kan se Örgryte (ÖIS ) – Mjällby live stream i returmötet den 11 november. Då kommer ett avgörande att ske, det garanteras.

Om första kvalmatchen

Mjällby lyckades med att slå Örgryte IS på sin hemmaplan i Sölvesborg. Ett resultat som kanske chockade en del som hade väntat sig att ÖIS skulle vinna, eller åtminstone få med sig ett oavgjort resultat.

Målskyttet inleddes av Mjällby som inte bara gjorde ett mål, utan två mål innan halvtidspausen. Mjällby AIF förtjänade att vara i ledning efter 45 minuter. De spelade sitt spel, samtidigt som Örgryte IS såg aningen slitna ut.

Matchbilden, och inte minst resultatet ändrades strax efter att andra halvlek blåstes igång. Örgryte IS lyckades att göra ett tidigt mål efter 50 minuter spelade av matchen. Resultatet blev då 2-1, vilket höll sig hela vägen till matchens slut.

Mjällby är det lag som självklart är allra mest nöjda efter matchen, och kan nu spela lite mer på resultat till returmatchen. Samtidigt som Örgryte IS kommer vara det laget som måste trycka sig framåt och vinna med minst ett mål.

Det enda positiva som Örgryte IS fick med sig från macthen är ett bortamål. Detta bortamål kan verkligen bli viktigt i den interna matchserien som finns lagen emellan.

maif vs öis i superettan kval

Förutsättningar inför nästa match

Gårdagens resultat bäddar verkligen för en intressant match den 11 november. Nedan ser du vilka resultat som kan inträffa, och vilket lag som isåfall går vidare.

  • Vinst för Mjällby = Mjällby får kontrakt i Superettan 2018
  • Oavgjort resultat = Mjällby får kontrakt i Superettan 2018
  • Örgryte vinner med 1-0 = Mjällby får kontrakt i Superettan 2018
  • Örgryte vinner med 2-0 = Örgryte får kontrakt i Superettan 2018
  • Örgryte vinner med 2-1 = Matchen fortsätter till övertid & straffar

Har du redan på känn vilket lag som kommer att få spela i Superettan till nästa år? Då rekommenderar vi dig att spela på odds. Det finns nu väldigt bra odds på matchresultat till nästkommande match, samtvilket lag som kommer tillslut att nå det åtråvärda kontraktet till 2018.

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1231 Artiklar