Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 6 maj, 2022

Stryktipset – 7 maj (7/5): Tips, förslag & analys

Ny lördag betyder ny omgång av Stryktipset! Ta del av vår analys av lördagens kupong, där vi naturligtvis siktar mot 13 rätt!

Vi är framme i upplösningen av de europeiska ligorna, och nu står mycket på spel för många lag. Men det är också en hel del lag som kliver in i betydelselösa matcher, matcher som avgör om laget slutar på plats 11 eller 12. Just motivation är alltid en viktig faktor att väga in under säsongsavslutningar.

Den här lördagen får vi faktiskt bara åtta matcher från England; sex från Premier League och två från League Two. Därutöver tillkommer en match från Allsvenskan, en från Serie A, två från La Liga och en från Ligue 1.

Som vanligt spelar vi ett 96-raderssystem på Svenska Spels Stryktipset. Vill ni endast spela på några få, utvalda matcher kan ni även göra det hos Bet365.

Stryktipset 7 maj

Stryktipskupongen

Spelstopp: Lördag 7/5, 15:59

1. Liverpool – Tottenham, 1

Liverpool går för ligatiteln, och är just nu en poäng bakom Manchester City. Här ställs man inför den tuffaste av sina kvarvarande matcher, när man möter ett Tottenham som är på jakt efter Champions League-plats. Tottenham har stått för en stark vår, lyfta av nyförvärven. Ännu känns man dock inte helt pålitliga, och att man på bortaplan ska klara av att stå upp mot ett titeljagande Liverpool tror vi inte.

På Anfield har Liverpool tre raka segrar mot Tottenham, och vi tror på en fjärde. 1:an singlas.

2. Chelsea – Wolves, 1

Chelseas resultat har gått nedåt under våren, men man har alltjämt tredjeplatsen i egna händer. För att behålla den krävs det dock att man slutar tappa poäng i den frekvens man gjort på sistone. Här ställs man mot ett Wolves som jagar Europaplats, men som visat upp en ännu sämre form än hemmalaget. Tre raka nederlag har det blivit för laget. Vi tror att Chelsea gör jobbet här, och spikar 1:an.

3. Brighton – Manchester United, X2

Kvalitén i spelartruppen hos Manchester United går inte att ta miste på, men laget går inte att lita på. Poängen kastas bort här och var, och en bortamatch mot Brighton är definitivt inga säkra poäng för Ralf Rangnicks röda djävular. Brigthon har tagit tio poäng på de fem senaste, och United bara sju.

United har trots allt mer än Brighton att spela för, och vårt favoritskap landar där. Men X:et plockas med, och vi spelar därav X2.

4. Burnley – Aston Villa, 1

Burnley har verkligen vaknat till liv sedan tränarbytet, då Mike Jackson tog över efter Sean Dyche. Laget har just nu tre raka segrar, och har klättrat förbi nedflyttningsstrecket till säker mark. Här möter man ett Aston Villa som visserligen kommer från seger, men det mot Norwich. Innan den segern hade man dessutom fem raka utan förlust.

Burnley har fortfarande inte säkrat kontrakt, medan Aston Villa kan känna sig rätt klara där man står på 40 poäng. Vi spelar 1:an, utifrån både form och motivation.

5. Brentford – Southampton, 1X

Mittenmöte mellan två lag utan någonting att spela för. I sådana matcher ligger krysset alltid nära till hands. Brentford har dock gjort en stark vår, stärkta av Christian Eriksens ankomst, och spelar här dessutom på hemmaplan. Vi spelar 1X.

6. Crystal Palace – Watford, 12

Watford anställde Roy Hodgson i hopp om att han skulle uträtta mirakel och rädda laget kvar i Premier League. Det är dock någonting den gamle tränarveteranen ser ut att misslyckas med, och nu har man förlorat sina fem senaste matcher. Men Crystal Palace har trots allt ingenting att spela för, och vi väljer att gardera 1:an med 2:an.

7. Exeter – Port Vale, 2

Här hämtas en match från League 2. Exeter har redan säkrat avancemang till League 1, medan Port Vale måste vinna för att bli klara för playoff. Här tror vi att motivation slår klass, och vi spelar den raka 2:an.

8. Mansfield – Forest Green, 1

Ännu en match från League 2, där vi återigen har ett lag som redan är klart för League 1 i form av Forest Green. Sedan laget säkrade sin plats har man sjunkit i prestationer, och det är mycket möjligt eller till och med troligt att den trenden fortsätter mot ett Mansfields som vill försvara sin playoff-plats. Singeletta.

9. Malmö – Mjällby, 1X

Mjällby är årets stora överraskning i Allsvenskan, men man har i ärlighetens namn fått med sig mer poäng än man presterat för. Här saknar Malmö både Jo Inge Berget och Anders Christiansen, och kanske kan Mjällby ta med sig en skrällpoäng igen? Vi väljer att komplettera 1:an med ett X.

10. Lazio – Sampdoria, 1

Lazio går in som givna favoriter hemma mot Sampdoria. Förutom att hemmalaget har en klart starkare trupp och spelar på hemmaplan har man mer att spela för. Sampdoria har visserligen inte säkrat kontraktet i teorin ännu, men i praktiken. Vi nöjer oss med 1:an för denna match.

11. Real Betis – Barcelona, 1X2

Spanskt toppmöte mellan Real Betis och Barcelona, som vi känner kan sluta hur som helst. Barcelona är visserligen ett på pappret starkare lag, givetvis, men har visat sig väldigt ojämna och opålitliga på sistone. Båda lag slåss om viktiga placeringar i tabellen, och här väljer vi att helgardera.

12. Cádiz – Elche, 1

Cádiz slåss för att hänga kvar i La Liga, medan Elche redan mer eller mindre säkrat kontraktet. Elche saknar dessutom sin viktige mittback Enzo Roco. Återigen tror vi att motivation blir en avgörande faktor, och vi singlar 1:an.

13. Nice – Nantes, 1X

Finaldags i Coupe de France. Finalen spelas på neutral plan i Paris. Nice har gjort en starkare säsong än Nantes, och måste gälla som favoriter här. Denna typ av finalmatcher brukar dock bli jämna, och slutar inte sällan oavgjort för att gå till förlängning. Vi spelar 1X.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

nyheter
Guide inför Bingolottos uppesittarkväll den 23/12. Följ vårt program med alla hålltider för bingospelen. Läs mer om priser, gäster & rimstuga.
04 december, 2023
Europatipset 3 december
europatipset
Europatipset den 3 december! Läs allt inför kupongen i vår analys med spelförslag!
03 december, 2023
ahmed qasem byter till irak
allsvenskan
Elfsborgs mittfältare Ahmed Qasem har kontaktas av Iraks fotbollsförbund samt förbundskapten Jesús Casas. Enligt uppgifter har han bestämt sig för att byta till Iraks landslag.
02 december, 2023

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar