Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 20 maj, 2022

Stryktipset – 22 maj (22/5): Tips, förslag & analys

Vi har en väldigt intressant Stryktipskupong under söndagen, då Premier Leagues sista omgång avgörs! Kupongen består av ligans samtliga tio matcher, och fylls ut av två matcher från Allsvenskan och en från Serie A. Ta del av analys till Stryktipset 22 maj!

Denna helg har vi en mycket spännande Stryktipskupong, där årets sista Premier League-omgång ramas in. Då alla matcher spelas på söndag är även Stryktipset flyttat till söndagen denna vecka. Ska Manchester City vinna ligan igen? Tar Tottenham den fjärde Champions League-platsen? Vilka hänger kvar, Burnley eller Leeds?

Utöver de tio matcherna från Premier League ryms även två matcher från Allsvenskan, och Milans potentiella guldmatch i Serie A, med på kupongen.

Vi spelar ett 96-raderssystem på Stryktipset. Vill ni spela på någon av de 13 matcherna separat rekommenderar vi er att göra det hos Bet365.

Gladbach Man City speltips stream

Stryktipskupongen

Spelstopp: Söndag 22/5, 16:59

1. Liverpool – Wolves, 1

Liverpool måste vinna den här matchen för att ha chans på ligatiteln, och hemmamatch mot Wolves känns som något laget borde klara av. Wolves kommer att sluta på 8:e eller 9:e plats, och har inte mer än så att spela för. Inga Europaplatser i sikte. Vi spikar Liverpoolseger, och lämnar alltså 1:an ensam.

2. Manchester City – Aston Villa, 1

Manchester City kan säkra ligatiteln under söndagen! Vinner man hemma mot Aston Villa är saken klar. Vi har svårt att se den här matchen sluta på annat sätt än en hemmaseger. Medan City har en ligatitel i potten har Aston Villa ingenting överhuvudtaget att spela för.

Manchester City har vunnit åtta raka matcher mot Aston Villa, och här tror vi att det blir en nionde seger. Spiketta.

3. Arsenal – Everton, 1

Everton säkrade kontraktet under torsdagen, genom att vända 0-2-underläge till seger mot Crystal Palace. Nu har man inte längre någonting att spela för, till skillnad från söndagens motståndare Arsenal. Arsenal ligger på femte plats i tabellen, och måste vinna för att ha chans att passera Tottenham. Vi tror att Arsenal gör jobbet här, och spikar 1:an.

4. Brentford – Leeds, X2

Leeds måste ta poäng, gärna vinna, för att kunna hänga kvar i Premier League. Här ställs man mot ett Brentford utan något att spela för. Leeds har dock visat upp en mycket taskig form på sistone, med bara två poäng på de fem senaste. Bara motivation räcker alltså inte alltid, när det inte finns någon kvalitet. Vi tror i alla fall att Leeds får med sig minst en pinne här, och spelar X2.

5. Chelsea – Watford, 1X

Watford är sedan några veckor tillbaka ute ur Premier League till nästa säsong, och har därefter bara haft hedern att spela för. Den hedern har man inte lyckats upprätthålla särskilt bra, och laget kommer senast från 1-5 hemma mot Leicester.

Chelsea spelade 1-1 mot Leicester under torsdagen, och säkrade därmed i praktiken tredjeplatsen. Här har vi alltså två lag utan något att spela för, och vi väljer att gardera favoritettan med ett kryss.

6. Norwich – Tottenham, 2

Norwich är liksom Watford redan utslagna ur Premier League, och har ingenting att spela för. Tottenham däremot, måste ta poäng här för att inte riskera att Arsenal går förbi i tabellen. Tottenham har visat god form under de senaste veckorna och en match mot Norwich ska inte vara några som helst problem för Antonio Contes gäng. Vi spikar 2:an.

7. Brighton – West Ham, 2

West Ham slåss med Manchester United om att ta en Europa League-plats, och för att sno den framför näsan på Rangnicks mannar måste man vinna över Brighton samtidigt som United tar max en poäng borta mot Crystal Palace. Man har alltså inte EL-platsen i egna händer, men ska i alla fall se till att göra sitt. När man ställs emot ett Brighton utan något att spela för tror vi att man lyckas, och vi spikar 2:an.

8. Burnley – Newcastle, 1X

Burnley slåss för att undvika nedflyttning, och tampas med Leeds om att inte hamna under strecket. Vid seger säkrar Burnley kontraktet, medan oavgjort eller förlust kan räcka beroende på resultat i Leeds match. Vi tror att Burnley, som fått god effekt av tränarbytet härom månaden, åtminstone inte förlorar. Hänsyn bör tas till att laget, om Leeds inte leder, kan vara nöjda med kryss och säkra på slutet. Vi spelar 1X.

9. Crystal Palace – Manchester United, 2

Crystal Palace kommer att sluta i mitten av tabellen, och har ingenting att spela för längre. Manchester United måste vinna för att inte riskera att West Ham går förbi och stjäl sjätteplatsen. Vi tror att de där extra procenten kan vara avgörande i vad som annars borde vara en jämn match. Vi spikar 2:an!

10. Leicester – Southampton, 1X

Två lag i mitten utan någonting att spela för. Det är som upplagt för en avslagen match, där Leicester kan tänkas vara laget som bärs framåt en aning mer med tanke på att man spelar framför sin hemmapublik. Dessutom är man ett bättre lag än Southampton, och uppvisar starkare form. Vi spelar 1X.

11. Kalmar – Djurgården, 1X2

Svårtippad match, där Djurgården har tre poäng fler än Kalmar men också en match mer spelad. Djurgården har blandat och gett den här säsongen, där 4-0-segern mot Malmö senast definitivt tillhörde de mer positiva prestationerna.

Här har Kalmar en fördel av att man spelar på gräs mot ett Djurgården som är starkare på konstgräs. Djurgården är dock ett något bättre lag, och KFF har en del skadeproblem. Vi väljer att helgardera denna match.

12. Malmö – Häcken, 1

Malmö FF kommer från två raka förluster, där man besökt både AIK och Djurgården i Stockholm och förlorat båda gångerna. Många skador har varit en del av orsaken till de svaga resultaten. Hemma i Malmö är man dock ett annat lag än i Stockholm, och här har man resultatraden 3-1-0 och endast ett insläppt mål. Vi tror att man slår Häcken, som under de senaste åren haft svårt för topplagen.

13. Sassuolo – Milan, X2

Här har Milan chans att säkra ”scudetton”! Tar man poäng mot Sassuolo är saken klar. Sassuolo är dock ingen enkel motståndare, utan har besegrat såväl Inter som Napoli, Juventus, Lazio och Fiorentina den här säsongen. Så även Milan, som faktiskt åkt på stryk i två raka matcher mot Sassuolo.

När allt står på spel tror vi ändå att Milan löser detta, men någon banktvåa är det knappast. Vi spelar X2.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

em
Se vilka betingsidor som kommer höja oddsen under EM. Dessa erbjudanden kallas för oddsboost. Här listar vi de allra bästa EM oddsboosts!
14 juni, 2024
em
England spelar sin första match i EM mot Serbien. Om du vill se matchen - så hjälper vi dig här!
14 juni, 2024
em
Få speltips på odds inför matcher i fotbolls EM - eller läs om vilka vi tror vinner EM 2024. Få även tips om bonusar, bettingsidor & bäst odds!
11 juni, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2499 Artiklar