Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 17 jun, 2022

Stryktipset – 18 juni (18/6): Tips, förslag & analys

Stryktipset 18 juni

Ny lördag innebär nytt Stryktips! Här ger vi er vår analys och vårt spelförslag till kupongen den 18 juni.

Denna lördag är utbudet på fotboll inte det bästa, och kupongen fylls ut av matcher från serier som inte särskilt många här i Sverige följer med lupp. Division 1 Södra, Division 1 Norra, finska Veikkausliiga och norska Eliteserien står på schemat.

Vi har analyserat samtliga matcher, och spelar ett system på 96 rader. Fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Kolla in vårt spelförslag nedan!

Vill ni spela på enskilda matcher från kupongen rekommenderar vi Bet365 (här finner ni en recension om Bet365). I så fall rekommenderar vi även att ni kollar in oddsbonusar innan ni lägger era spel.

Relaterat

topptipset
Topptipset på skottdagen 2024 (29/2) bjuder på en salig blandning av matcher från stora delar av världen.
29 februari, 2024
europatipset
Veckans första Europatips bjuder på flera intressanta skrälldrag. Vi tror bland annat att Ligacupfinalisterna Liverpool och Chelsea är favoriter i fara och motiverar detta mer detaljerat i analysen nedan. Häng med!
28 februari, 2024
topptipset
Topptipset den 27/2 ger oss matcher från FA-cupen som blandas friskt med andra europeiska matcher.
27 februari, 2024

Stryktipskupongen

Spelstopp: Lördag 18/6, 15:59

1. GAIS – Vänersborgs IF, 1X

GAIS har fått en fin start på säsongen och ligger tvåa i Division 1 Södra. Här ställs man emot Vänersborgs IF, som ligger nia. GAIS ska vara det bättre laget, och har hemmaplan, men Vänersborg kommer från två raka segrar och är på uppgång. Hemmalaget streckas hårt och vi väljer att gardera favoritettan med ett kryss.

2. IK Oddevold – Torns IF, 1

Division 1 Södras tabelltrea IK Oddevold ställs emot tiondeplacerade Torns IF, där det är Oddevold som gäller som d klara favoriterna. Torns har gått svagt, och särskilt på bortaplan är man ett av seriens sämsta lag med sina blott fyra poäng på sex matcher. Ettan streckas hårt men det med all rätta. Vi singlar Oddevold.

3. FC Trollhättan – BK Olympic, 1X

Ännu en match från Division 1 Södra, där tabellfemman Trollhättan tar emot tabellsexan Olympic. Här är krysset det första tecken vi ritar in, med tanke på att båda dessa lag är rätt kryssglada. Dessutom innehåller Trollhättans matcher i regel ont om mål, vilket också ofta leder till oavgjorda resultat.

Vi vill dock inte lämna krysset ensamt, utan kompletterar med 1:an. Olympic har två startspelare avstängda, vilket kan kosta. Dessutom är Trollhättan ett av seriens starkaste hemmalag. 1X spelas.

4. Åtvidaberg – Lindome, 1X

Två lag som båda ligger på nedflyttningsplats i Division 1 Södra drabbar samman denna lördag. Lindome har två avstängda spelare, vilket kan bli kostsamt. Dessutom visar man en ännu svagare form än Åtvidaberg. ”Åtvid” har dock bara vunnit en match på hela säsongen, och det vore riskabelt att singla ettan. Vi spelar 1X.

5. Ängelholms FF – Oskarshamn, 1

Division 1 Södra igen. Nykomlingen Ängelholm går starkt och ligger på 4:e plats med resultatraden 7-2-3, medan Oskarshamn varit en besvikelse och återfinns först på 12:e plats, med resultatraden 3-2-7.

Ängelholm är seriens så här långt näst bästa hemmalag, medan Oskarshamn är det tredje sämsta bortalaget. För oss faller det naturligt att singla ÄFF.

6. BK Forward – Sandviken, 2

Sandviken toppar Division 1 Norra, och går som tåget. BK Forward däremot ligger näst sist, och har särskilt problem på hemmaplan där man blott kan bjuda på resultatraden 0-1-4. Mot Sandviken saknar man dock viktige mittfältaren Josef Ibrahim.

Här är det inget snack om att vi vill spela 2:an. Trots att Sandviken ges 68 procent att vinna matchen enligt oddsen, är de bara spelade till 64 procent av svenska folket. Spiktvåa.

7. FC Stockholm Internazionale – IF Karlstad, 2

Ny match från Division 1 Norra, där tabelltolvan Stockholm Internazionale tar emot tabellsjuan Karlstad IF. Karlstad är allt som allt ett bättre lag, och Stockholm Internazionale är formsvagt. Här känner vi oss bekväma med att spela den raka 2:an, som inte streckas alltför högt.

8. Vasalund – Gefle IF, 1

Division 1 Norra. Vasalund ligger på femte plats, Gefle på tredje. Gefle har dock en match mer spelad, och vinner Vasalund sin hängmatch går man upp på lika många poäng som uppflyttningskonkurrenten.

Vasalund har haft en stor spelaromsättning och har inte fått ordning på allt ännu. Trots det vinner man, och blir bättre för varje match. Vi tror på en ny seger, och singlar ettan här.

9. Sarpsborg – Strömsgodset, 1

Stefan Billborns Sarpsborg har gått rätt bra, men varit ojämna. Laget visar ofta tendenser och sekvenser som påminner om Billborns Hammarby, även om man hoppas få resultaten att rulla på ännu bättre. Laget ligger sjua i tabellen.

Strömsgodset ligger överraskande på en fjärde plats, men man ska komma ihåg att de har en match mer spelad än Sarpsborg. På bortaplan har Strömsgodset det svårare, och man fick dessutom viktige Kreshnik Krasniqi korsbandsskadad under uppehållet. Vi singlar Sarpsborg!

10. Kristiansund BK – Bodö/Glimt, X2

Bodö/Glimt har inte varit sig lika denna vår. Kjetil Knudsens lag flög fram framförallt 2020 men även ifjol, men i år har det gått tyngre och man ligger på en åttonde plats. Konkurrenterna verkar ha knäckt koden, och lärt sig hur man ska spela emot Glimt.

KBK stod för en superprestation ifjol, då man mot alla odds var med och slogs om Europaplatser. Överprestationen har inte följt med över årsskiftet, och nu ligger man sist i tabellen. Med tanke på Glimts återkommande magplask denna säsong vågar vi dock inte lämna 2:an ensam, utan garderar med X.

11. HJK Helsingfors – AC Oulu, 1

HJK Helsingfors har vunnit finska ligan fyra av de fem senaste åren, och dominerar finsk fotboll totalt. Här är man storfavoriter, och vi skulle bli mycket förvånade om man tappar poäng. Detta även med tanke på att Oulu är ett av seriens sämre bortalag. Rak etta.

12. Ilves – FC Lahti, 1X

Ilves ser precis som ifjol ut att bli ett mittenlag i finska ligan. Här ställs man emot FC Lahti, som har Djurgårdsyttern Albion Ademi inlånad för tillfället. Varken Lahti eller Ademi imponerar dock för tillfället, och här tror vi att Lahti får det svårt. Kanske att man får med sig en poäng mot ett opålitligt hemmalag, men inte mer än så. 1X spelas.

13. Seinajoen BK – Inter Åbo, 1X2

Inter Åbo inledde ligaspelet svagt, men har kommit igång den senaste månaden. En svårtippad match, där Inter Åbo är det något bättre laget men där Seinajoen här har fördel av hemmaplan. Vi väljer att helgardera.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2236 Artiklar