Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 15 dec, 2023

Stryktipset – 16 december (16/12), vecka 50: Tips, förslag & analys

Stryktipset är tillbaka för en ny omgång, den 16 december! Här ger vi er analys med speltips till alla 13 matcher. Häng med!

Stryktipset är inte bara en tradition, det är för många nästan en lag att gå och lämna in sina rader varje lördag strax efter lunchtid. För oss är det en tradition och lag att tippa Stryktipset här på Sportal, och det gör vi även denna lördag.

Vi har valt att spela ett 48-raderssystem denna lördag, vilket innebär fyra halvgarderingar, en helgardering och sju spikar. Om ni vill spela på endast några få av matcherna kan vi tipsa er om Unibet, och att i så fall kolla in oddsbonusar att ta del av innan ni spelar.

stryktipset 16 december

  • Vårt system: 4 halvgarderingar + 1 helgardering
  • Antal rader: 48 (SEK)
  • Spelstopp: Lördag 16 december, 15:59
  • Bettingsida: Svenska Spel

1. Burnley – Everton, 2

Everton är ett av Premier Leagues formstarkaste lag för tillfället, och man verkar bara ha enats och rest sig ännu mer efter att ha tilldelats det där tio poängs stora avdraget. Man har nu vunnit fyra av sina fem senaste matcher, och däribland har både Newcastle och Chelsea fallit.

Burnley har inte haft det lätt som nykomling. Man spelade ut de flesta lagen i Championship, men här i Premier League har det inte gått lika enkelt att spela ut motståndet. Här landar vi i att spela en spiktvåa, på formstarka Everton.

2. Bournemouth – Luton, 1

Bournemouth är tillsammans med Aston Villa och Liverpool formstarkast i Premier League. Spanske tränaren Andoni Iraola har verkligen lyckats få bra ordning på laget efter en svag start då man väntade till den tionde omgången med att ta första trepoängaren.

Luton ligger illa till och har förlorat fyra av sina fem senaste matcher. Här tror vi att det blir en ny förlust, och vi spikar hemmalaget.

Bournemouth – Luton speltips finner ni här.

3. Chelsea – Sheffield United, 1

Det är inte lätt att veta var vi har Chelsea just nu, mer än att vi kan slå fast att laget inte har någonting med toppen att göra. Ibland kommer man ut och står för bra prestationer – för kvalitén finns ju trots allt i truppen – men oftast ser det rätt blekt ut. Man var håglöst svaga mot Manchester United förra veckan, och i helgen blev det sedan förlust mot Everton efter en ny, svag insats.

Med det sagt är Sheffield United knappast ett lag som skrämmer. Laget har resultatraden 2-2-12, och den här matchen ska väl till och med Chelsea klara av att vinna? Vi spikar hemmalaget.

Kolla in speltips till Chelsea – Sheffield United här.

4. Manchester City – Crystal Palace, 1

Manchester City är inne i den största formsvackan vi sett laget ha på länge, och det gäller att börja hitta formen om inte Liverpool ska börja glida i väg i toppen. City har 1-3-1 på sina fem senaste ligamatcher, där man dessutom var i underläge i paus mot Luton senast. Men man kom i gång i andra halvlek och kunde avgå med segern.

Vi tror att City tar en ny seger här, mot ett Crystal Palace som bara plockat en poäng på sina fem senaste matcher. Spiketta.

5. Newcastle – Fulham, 12

Newcastle visar ingen strålande form direkt. Man har förlorat sina två ligamatcher, först med 0-3 mot Everton och därefter med 1-4 mot Tottenham. Sedan hade man en utmattande Champions League-match mot Milan i onsdags, och här är man enligt oss en favorit i fara. Risken för skräll känns knappast mindre av att Fulham dessutom kommer från två raka 5-0-vinster, först mot Nottingham Forest och sedan mot West Ham.

Med ovan nämnt skall också sägas att Newcastle för tillfället är ett helt annat lag på hemmaplan än på bortaplan, och det var på resande fot man åkte på stryk av Everton och Tottenham. Här väljer vi att ta med både favoritsegern och skrällvinsten, och spelar 12.

Här finner ni vårt Newcastle – Fulham speltips.

6. Bristol City – Sunderland, X2

Sunderland bytte nyligen tränare, och det verkar ha gett effekt. Man kommer nämligen från två raka vinster. Båda dessa matcherna var dock på hemmaplan, och det ska bli intressant att se om Mike Dodds även kan få ordning på lagets bortaspel. Man har nämligen inte vunnit på resande fot sedan i september.

Bristol är formsvaga och generellt svaga. Man har svårt att göra mål framåt, och vi tror inte att man vinner den här matchen i alla fall. Vi spelar X2.

7. Hull – Cardiff, 1

Hull gör det fortsatt bra, och kommer från en styrkedemonstration där man vände underläge till vinst mot Middlesbrough. Cardiff kommer från 0-1 mot Birmingham och har bara gjort ett mål på sina fyra senaste matcher. Här tror vi att Hull segrar igen, och vi spikar ettan.

8. Leeds – Coventry, 1X2

Leeds föll mot Sunderland senast, vilket var lagets första förlust sedan i oktober. Coventry kommer från en oavgjord match mot Southampton och imponerar, trots man tappat Viktor Gyökeres sedan förra säsongen. Här vill vi lämna det öppet åt alla håll, och helgarderar.

9. Millwall – Huddersfield, 1X

Här lär det bli en riktig brunkarmatch, mellan två lag som sätter fysiken högst. Då ligger ett oavgjort resultat nära till hands, och det är också det första strecket vi ritar dit. Ska något lag vinna tror vi ändå att det är Millwall, som har ett starkare lag än det begränsade Huddersfield. Vi spelar 1X.

10. Preston – Watford, 2

Här underskattar svenska folket bortalaget. Medan favoritskapet utifrån oddsen är33-30-37, har svenska folket streckat 36-29-35. Det är sällan folket har bättre koll än spelbolagen, och här tar vi helt enkelt chansen att spela en spiktvåa till mycket bra värde. Vi tycker dessutom att Watford sett bättre ut än Preston på sistone, vilket gör valet av spiktvåan än enklare.

11. Sheffield Wednesday – Queens Park Rangers, 1

Även här har svenska folket underskattat oddsfavoriten. Enligt oddsen ser favoritskapet ut som följande: 40-30-30. Svenska folket har dock streckat 39-28-33. Vi ser det som en bra chans att spika en favorit till ett gott värde – rak etta!

12. Southampton – Blackburn Rovers, 1X

Southampton fick bara kryss mot Coventry senast, men det var lagets 13:e raka match utan förlust. Man är ett starkare lag än Blackburn, även om Blackburn också gör en bra säsong. Vi spelar 1X, och känner oss mycket komfortabla med det.

13. Swansea – Middlesbrough, 2

Här erbjuds mycket fint värde på bortalaget. Enligt oddsen är favoritskapet 30-26-44, men svenska folket har streckat 35-32-33. Given spiktvåa för oss!

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2520 Artiklar