Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 30 sep, 2022

Stryktipset – 1 oktober (1/10): Tips, förslag & analys

Ny lördag och ny omgång av Stryktipset! Ta del av vår analys med spelförslag till Stryktipsomgången den 1 oktober!

När landslagsuppehållet tagit slut är det nu åter dags för en klassisk Stryktipsomgång, med 13 matcher hämtade från den engelska fotbollen. Fem matcher från Premier League och åtta från Championship står på schemat denna lördag.

Vi väljer i vanlig ordning att spela ett 96-raderssystem, vilket innebär fem halvgarderingar, en helgardering och sju spikar.

Ta del av vår analys på omgången nedan. Är ni sugna på att spela på enskilda av matcherna, kan vi tipsa er om en sajt som Bet365. Då rekommenderas att ni tar del av oddsbonusar att spela med.

Stryktipset 1 oktober

Stryktipskupongen

Spelstopp: Lördag 1 oktober, klockan 15:59

1. West Ham – Wolves, 1X

West Ham och Wolves har båda underpresterat under säsongsöppningen, och här skulle en förlust göra att det ser riktigt tufft ut för båda lagen. Vi tror att båda lag kommer att prioritera defensiven här, och att vi får en avvaktande matchbild där det oavgjorda resultatet ligger nära till hands. Är det något lag som ska lyckas ta segern tror vi dock att det är West Ham, och vi halvgarderar genom att spela 1X.

2. Crystal Palace – Chelsea, X2

Londonderby! Graham Potters första ligamatch som Chelseatränare, och efter att ha fått en del kritik för det oavgjorda resultatet och för hur han formerade laget mot Salzburg i Champions League vore det skönt med en seger för hans arbetsro.

Chelsea har en viktig Champions League-match mot Milan i veckan, och dessutom är Benjamin Mendy och N’Golo Kanté osäkra kort till matchen. Vi väljer att gardera oss genom att spela X2.

3. Liverpool – Brighton, 1X

Roberto De Zerbis första match som Brightontränare, efter att ha lämnat Sassuolo för att ersätta Potter. Ingen tacksam uppgift att börja med, men Liverpool har knappat rosat marknaden under säsongsinledningen. Brighton ligger just nu på fjärde plats i tabellen, och Liverpool på sjunde.

Trots ligaställningen har vi svårt att se Brighton gå och vinna här, men ett oavgjort resultat är inte fullständigt otänkbart och dessutom finns gott värde på X. Vi spelar 1X och hoppas Brighton får med sig en pinne.

4. Fulham – Newcastle. 2

Newcastle verkar sakna Alexander Isak, och möjligen även Callum Wilson och Saint-Maximim. Laget är dock väloljat och inte så beroende av enskilda spelare, och mot nykomlingen Fulham tror vi att man vinner även utan sina offensiva stjärnor. Vi lämnar 2:an, som finnes till riktigt fint värde, ensam.

5. Southampton – Everton, 1

Southampton och Everton ligger på lika många poäng i tabellen, men spelmässigt tycker vi att det är klar fördel Southampton. Everton har visserligen fått ordning på sin defensiv, men framåt ser det riktigt svagt ut. På bortaplan har man dessutom visat sig svaga, och har saknar man flera viktiga försvarsspelare. Vi singlar 1:an.

6. Bournemouth – Brentford, 2

Bournemouth har fått god effekt på tränarbytet, och Gary O’Neil har gett laget fem poäng på sina tre matcher. Här möter man ett Brentford som blandat och gett under säsongsöppningen, men som i det stora hela gjort det bra.

Även om Bournemouth tagit poäng sedan de bytt tränare, har de haft en del stolpe in. Brentford ser onekligen mer ”färdiga” ut, och vi tror att O’Neil här får sin första förlust som Bournemouthtränare. Rak 2:a.

7. Bristol City – Queens Park Rangers, 1

Både Bristol City och Queens Park Rangers har inlett säsongen bra, men framförallt QPR har haft marginalerna på sin sida med resultaten. Bristol har tagit tre raka segrar hemma på Ashton Gate, och vi tror att det blir en fjärde här. 1:an singlas.

8. Blackburn Rovers – Millwall, 12

Blackburn har resultatraden 5-0-5 så här långt, och Millwall 4-1-5. Två lag där det är allt eller inget, och det är svårt att veta vilket lag som ska vakna på rätt sida denna dag. I ärlighetens namn tycker vi att Millwall sett bättre ut totalt sett, men de är som sagt ojämna och inget lag att våga lita på fullt ut.

Vi tycker att ”gaffeln” passar ypperligt i denna match, och spelar 12.

9. Blackpool – Norwich, 2

Norwich bara flyger fram för tillfället, och ligger tvåa i Championship med 6-1-0 på de sju senaste. Annat är det i Blackpool, som kommer från två raka förluster och ligger på 19:e plats. När ett sämre lag som dessutom är formsvagt möter formstarkt, är det lätt för oss att välja sida. Vi spelar 2:an.

10. Cardiff – Burnley, 2

Burnley ser stabila ut, och har bara förlorat en match så här långt. På de sju senaste ligamatcherna har man resultatraden 3-4-0. Cardiff har på sina senaste sju bara tagit en seger.

Vi är imponerade över Vincent Kompanys tränargärning i Burnley, och spelar 2:an.

11. Coventry – Middlesbrough, 2

I matchen mellan Coventry och Middlesbrough tycker vi att svenska folket hamnat något fel på det. Båda lag går visserligen svagt, men Coventry har inte tagit en enda seger medan Middlesbrough ändå tagit två. Streckningen är helt jämn men vi håller ”Boro” som ett bättre lag, och tycker att de ska gälla som favoriter trots bortaplan. Bra värde på 2:an, som lämnas ensam.

12. Rotherham – Wigan, 1X2

Två nykomlingar gör upp i Rotherham. Båda lag har gjort det bra inledningsvis, och ligger i mitten av tabellen. Rotherham har dock fått med sig mer än man borde, och lagets svenske målvakt Viktor Johansson har räddat flera poäng. Vi förvånas över att Rotherham görs till så pass stora favoriter, även om de visserligen har fördel av hemmaplan. VI väljer att helgardera denna match. 1X2!

13. Sunderland – Preston, 1X

Efter tio omgångar har Preston målskillnaden 3-4, och det är inte direkt någon rock n’ roll-fotboll som bedrivs av tränaren Ryan Lowe. Här möter man en nykomling i form av Sunderland, men vi tror ändå att man behåller sin defensiva approach. Med så få mål både framåt och bakåt, och resultatraden 2-6-2, ligger givetvis det oavgjorda resultatet alltid nära till hands. Sunderland har dock sett vassa ut och vi utesluter inte en hemmaseger. 1X spelas.

  • Vårt system: 1 helgardering + 5 halvgarderingar
  • Antal rader: 96 (SEK)
  • Bettingsida: Svenska Spel

Relaterat

os
Massor av sport - och svenska medaljchanser hittar vi i schemat för OS den 28 juli. Vi samlar alla svenska hålltider och hela dagens program.
24 juli, 2024
os
Se alla namn på de kommentatorer, programledare och experter som finns med i OS-studion 2024.
23 juli, 2024
os
Första officiella dagen för OS bjuder på beachvolleyboll, handboll och mycket mer!
23 juli, 2024

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2527 Artiklar