Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 28 feb, 2021

Svenskt VM-Guld i sprintstafett

Svenskt VM-Guld i sprintstafett

Sverige tågar på i VM i skidor 2021. Nytt guld blev det lördagen den 28 februari. Då smällde Maja Dahlqvist och Jonna Sundling till med en seger i sprintstafetten. En kamp som avgördes på upploppet mot Schweiz.

Avslutaren Jonna Sundling – som hade en guld medalj med sig från föregående sprinttävling – kändes trygg. Hon ställdes mot Fändrich från Schweiz som gjorde en mycket stark avslutning. Slovenien slutade trea och tog bronset från Ryssland.

Norge var ovanligt svaga och var borta i loppet under sista sträckan. De gick in 19 sekunder efter det att Jonna Sundling passerat mållinjen.

Se hela vår skid VM guide med tider & odds.

Starkt damlandslag!

Detta är en guldmedalj man tar utan Linn Svhan. En skidåkare som just nu leder den totala sprintcupen för damer. Det är ett prov på att man har ett mycket starkt lag. Maja Dahlqvist och Jonna Sundling visade helt klart att de hör till världens främsta sprintåkare.

Linn Svahn lämnade återbud på platsen i Sveriges stafettlag. Detta sedan hon gjorde ett ovanligt dåligt sprintlopp senast. Hon har dessutom en skada i axeln som fortfarande kan störa för hennes form inför VM i skidor. Det var inga större problem med att byta ut Linn Svahn i det svenska laget. Det måste tyda på överlägsenhet.

Guldet blev Jonna Sundlings andra guld, och Maja Dahlqvists första medalj i VM. Detta blir även en medalj att lägga till i den totala medaljliga för skid vm för Sverige. Där kommer vi nu lite närmare Norge som alltid är favoriter att vinna.

Det känns mycket stabilt för svensk damskidåkning. Herrar startar sina sprintlopp strax efter damernas final. Där ställs Oskar Svensson och Karl-Johan Westberg mot övriga landslag.

nyheter
Sommaren 2024 är sprängdfylld med sport. Både för dig som vill spela på odds eller följa dramatiken live!
23 april, 2024
em
Planerar du att följa matcherna i fotbolls EM 2024? Se vårt program & schema med alla datum och tider du bör hålla koll på!
22 april, 2024
champions-league
Se vart du kan sända Manchester City - Real Madrid via live stream eller direkt på TV. Vi visar dig gratis hur du streamar matcherna på nätet!
17 april, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1236 Artiklar