Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 4 okt, 2021

Västerås – GAIS, 5/10: Speltips & stream

Västerås – GAIS, 5/10: Speltips & stream

För Västerås SK väntar en tuff uppgift i botten av Superettan tabellen, när GAIS gästar dem i nästa ligamatch.

Västerås ligger på en nedflyttningsplats men har bara 4 poäng upp till GAIS, som har näsan precis ovanför vattenytan.

Båda lagen har vassa offensiva pjäser som kan se till att vi bjuds på en hög underhållning med en massa mål i matchen.

Vad: Västerås – GAIS, Superettan
Avspark: Den 2021-10-05, kl. 19:00
Vart: Iver Arena
Live stream: Streama Superettan
TV-kanal: Discovery+
Speltips: Över 2,5 mål (Odds: 1.80 hos Unibet)

Västerås – GAIS stream

Du kan streama Västerås och GAIS från Superettan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa matcher från Superettan i Sverige. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Västerås – GAIS stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Västerås – GAIS via live stream

Speltips & odds

Med 7 omgångar kvar av Superettan ligger Västerås nästsist i tabellen. Ännu är det inte kris. Men man måste rycka upp sig och börja plocka poäng för att ha en chans att överleva.

Det är 4 poäng upp till säker mark och en poäng upp till Falkenberg, som har den sista kvalplatsen.

Det som talar emot Västerås är formen. Man har två förluster i ryggen. Först hemma mot Sundsvall med 1-2 och senast 2-3 borta mot serieledarna Värnamo. Förvisso inget enkelt schema, då man har ställts mot de två bästa lag i Superettan.

Det positiva är att Västerås nätade i båda möten. Anfallsspelet levererade och har gjort sig under en längre tid.

Erik Björndahl, på lån från Örebro SK, har varit bäst med sina 6 mål. Dessutom är det många andra som har klivit fram och visat framfötterna, samt rutin. Med 26 mål på 23 omgångar är det klart godkänt.

Det finns en öppning för Västerås när GAIS gästar dem. Hos gästerna är det avbräck i försvaret på Niklas Andersen och Emin Grozdanic, som båda missar mötet, på grund av för många gula kort. Där har Västerås en bra chans att fortsätta trycka in mål.

Att slå GAIS kommer att vara en större utmaning, då gästerna är rätt så formstarka. Under de 5 senaste omgångarna har de förlorat ett möte borta mot Landskrona med 1-2, spelat mållöst hemma mot Falkenberg och vunnit över Vasalund med 4-3, Brage med 4-1 och senast Örgryte med 2-1.

Det är fantastiskt bra gjort, speciellt av de offensiva pjäser som har lyckats väldigt bra.

Adam Egnell har gjort det bäst och nätat 6 mål för GAIS.

Samtidigt har försvaret har det svårt att hålla tätt bakåt.

Lättare blir det inte heller utan Niklas Andersen och Emin Grozdanic, på resande fot dessutom.

Då både Västerås och GAIS båda har en massiv styrka framåt, samtidigt som de är sårbara i defensiven, ska det inte erbjudas 1.80 i odds på att vi får över 2,5 mål i mötet. Chansen till ett målkalas är betydligt större än så.

Denna över/under lina borde passeras 2 gånger på 3 först. Det ger oddset 1.50. Så allt högre odds är detta är av värde.

Därför landar spelet på att Västerås och GAIS tillsammans lyckas näta minst 3 gånger i denna Superettan match.

  • Vårt speltips: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.80
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Västerås möjlig startuppställning:

Daniel Svensson; Emil Skogh, Sabah Lawson, Kalle Björklund, Daniel Hermansson; Simon Gefvert, Taha Abdi Ali, Olle Edlund, Filip Tronet; Simon Johansson, Dusan Jajic.

GAIS möjlig startuppställning:

Mathias Karlsson; August Wängberg, Daniel Hultqvist, Nikola Ladan; Johan Andersson, Boris Lumbana, Adam Egnell, Malkolm Moënza; Viktor Alexandersson, Julius Lindberg, Jonas Lindberg.

Nyheter

sport
Det såg länge ut som att Joe Biden skulle bli presidentskandidat för Demokraterna. Nu har oddsen justerats kraftigt.
05 juli, 2024
em
Se kvartsfinalen i EM 2024 mellan Tyskland - Spanien. Vi visar gratis vart och hur du kan se matchen via live stream eller direkt på TV.
05 juli, 2024
em
Se vart & hur du kan titta på Danmark - Tyskland stream från EM 2024. Vi tipsar gratis om sidor & kanaler som visar matchen online eller på TV.
05 juli, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar