Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 15 jun, 2021

Ukraina – Nordmakedonien, 17/6: speltips & odds (EM)

Holland Ukraina speltips

Både Ukraina och Nordmakedonien måste gå för en seger för att ha en chans till att avancera vidare i mästerskapet.

Anledningen är att båda nationerna förlorade sina inledande matcher. Båda lagen vände respektive underlägen men lyckades inte hålla motståndarna undan.

Ukraina visade ändå klart bäst spel, där offensiven håller en hög EM-nivå och där vi kan räkna med att de fortsätter att leverera.

Match: Ukraina – Nordmakedonien
När: Den 17/6, kl. 15:00
Vart: National Arena
Vad: EM 2021 gruppspel
Speltips: Ukraina (1.65 hos Unibet)

Inför matchen

  • Matchen spelas på neutral mark i Bukarest, Rumänien.
  • Detta år, 2021, har Ukraina nätat i sina samtliga 7 landskamper.
  • Nordmakedonien, som har spelat en match mindre till antal, har också nätat i samtliga sina 6 landskamper.

Här finns all information om hur det går att Streama EM 2021.

Speltips för Ukraina – Nordmakedonien, 17/6

Ukraina ses ofta som en otippad vinnare i mästerskap eftersom truppen är sammansvetsat med en hel del skickliga individer.

Ett prov på detta domenstrerade Ukraina i den första gruppspelsmatchen där de höll undan holländerna till ett mållöst resultat i paus.

I den andra halvleken slarvade Ukraina och tappade koncentrationen under några minuter. Det visade sig vara kostsamt eftersom de släppte in två mål.

Fast Ukraina slutade aldrig kämpa och fick utdelning. Andriy Yarmolenko tog ett skott från distans som skruvade upp sig i krysset och är redan nominerat som mästerskapets mål. Toppanfallaren Roman Yaremchuk ville inte vara sämre utan kvitterade strax därefter.

Men Ukraina lyckades inte låsa matchen utan släppte in ett till mål innan fulltid, då ytterbacken Denzel Dumfries nickade in segermålet för Holland.

Det var inte helt rättvist med tanke på motståndet som Ukraina satte emot. Spelarna kommer att vara revanschsugna näst ut mot Nordmakedonien.

Egentligen är Nordmakedonien det landslaget med minst kvalité och hopp om vidare avancemang. Kanske EMs sämsta trupp.

Talismanen Goran Pandev bär landslaget på sina axlar. Förutom honom är det inte många vassa namn.

Just Pandev tog vara på en av få chanser som Nordmakedonien skapade mot Österrike.

Efter att Stefan Lainer gav Österrike ledningen så tappade deras målvakt bollen, nästan rakt framför fötterna på Pandev. Han rullade in kvitteringen.

Längre än så kom inte Nordmakedonien, som slet hårt men fick ingen utdelning. I stället förvaltade Österrike sina chanser där anfallarna Michael Gregoritsch och Marko Arnautovic nätade varsin gång.

Försvaret i Nordmakedonien är ett av de sämre i mästerskapet och det ska mycket till för att de ska nolla Ukraina. Det sker bara inte.

Ukraina har alla förutsättningar att göra en hel del mål på Nordmakedonien, samt hålla tätt bakåt.

Därför landar spelet på att Ukraina vinner matchen.

Troliga startelvor inför matchen

Ukrainas möjlig startuppställning:

Bushchan; Karavayev, Zabarnyi, Matviyenko, Mykolenko; Malinovskyi, Sydorchuk, Zinchenko; Yarmolenko, Yaremchuk, Tsygankov.

Nordmakedoniens möjlig startuppställning:

Dimitrievski; S. Ristevski, Velkovski, Musliu; Nikolov, Bardhi, Ademi, Elmas, Alioski; Pandev, Trajkovski.

Bästa oddsen i matchen

Här finner ni fler odds på Ukraina – Nordmakedonien. Oddsen är tagna från Unibet, och vill ni kan ni läsa vår Unibet recension.

Spel Odds hos Unibet
Båda lag gör mål i matchen 2.04
Båda lag gör inte mål i matchen 1.75
Över 2,5 mål i matchen 2.08
Under 2,5 mål i matchen 1.77

Andra nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
16 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar