David Wollner photo
David Wollner

- 24 maj, 2024

Sverige – Tjeckien (Hockey VM): Speltips & odds

Sverige har nått till semifinal i ishockey VM 2024. Där väntar ett ruggigt Tjeckien – som har stöd av hela Prag. Inför matchen så ger vi vårt speltips på Sverige – Tjeckien odds.

Vårt speltips inför Sveriges – Tjeckien är en svensk vinst under ordinarie matchtid. Just nu hittar vi de bästa oddsen för vårt spel hos NordicBet (2.15).

Vad: Sverige – Tjeckien (Semifinal, hockey VM)
När: Den 25/2, kl. 14:20
Vart: Prag, Tjeckien
Live stream: Bet365 TV & Viaplay
Speltips: Sverige vinner (1X2) – 2.15 hos NordicBet

Sverige vinner (1×2) – NordicBet

Bonus: Få 500 kr i bonus hos NordicBet

Vinner Sverige över Tjeckien?

Att möta Tjeckien i en semifinal i ishockey VM bör inte ses som en mardröm. Faktum är att Kanada skulle vara ett mycket värre motstånd. Åtminstone på pappret. Det som gör att Tjeckien är skrämmande för Tre Kronor är att matchen spelas i Prag.

I Tjeckiens kvartsfinal mot USA fick vi erfara en folkfest både i arenan – och utanför. Det rådde ingen tvivel på att publikstödet betyder mycket för laget. Matchen slutade 1-0. Att ha i bakhuvudet är att Sverige tvålade till samma USA med 5-2 under gruppspelet.

Nu är det alltså Sveriges tur att ta sig an värdlandet. Förvänta dig en högljudd och varm arena.

Kan Sverige stoppa festen i Tjeckien? Ja, vi tror det. Sverige har en tillräckligt bra trupp för att vara favoriter till vinsten. Vilket även spelbolagen bekräftar i sina odds.

Rasmus Dahlin och Joel Eriksson Ek har blivit varma i kläderna. De har hyllats av expertstudion hos Viaplay. Inte minst efter kvartsfinalen mot Finland. Trots att det blev en knapp seger så visade Tre Kronor upp ett bra spel. Vi ska inte glömma att Sverige dominerade stora delar av matchen.

Vi tror att Sverige har tillräckligt med erfarenhet i truppen för att stå emot den tjeckiska publiken. Därför kommer vi spela på en seger för Sverige under ordinarie matchtid.

  • Speltips: Sverige vinner (1X2)
  • Odds: 2.15
  • Bettingsida: NordicBet

Andra betting tips inför Sverige – Tjeckien

Om du inte är nöjd med ett vanligt matchodds inför Sverige – Tjeckien. Då har vi samlat ihop några alternativa spel. Vi tycker vi hittat de bästa & högsta oddsen inför matchen hos NordicBet.

Betting tips Odds från NordicBet
Sverige kvalificerar sig till final 1.67
Sverieg (-1,5 i handicap) 3.05
Tjeckien vinner (1X2) 3.05

David Wollner

David Wollner är Sportals egna hockeyexpert. Han håller ett öga på ishockey och har främst fokus på Tre Kronor, NHL och SHL. Han har som mål att varje vecka lägga upp en tipskupong med alla de bästa matcherna från hockeyvärlden.

111 Artiklar