Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 13 jun, 2021

Sverige – Spanien, 14/6: Speltips & odds (EM 2021)

Sverige – Spanien: Speltips & odds 14/6 (EM 2021)

Sverige går in i EM 2021 genom att spela match mot Spanien. Vi laddar upp med de bästa odds att spela på – samt delar med oss av ett speltips inför Spanien – Sverige. Läs nedan för att se vilka odds vi kommer spela på – och varför!

I Sveriges premiär av EM 2021 så kunde vi knappt tänka oss ett bättre motstånd. Att spela på bortaplan mot Spanien är aldrig en enkel uppgift – oavsett vilken startelva man väljer inför matchen. Det kommer hur som helst bli väldigt intressant hur vi tar oss av uppgiften.

Vi försöker både blanda in förnuft och hjärta när vi ska välja odds för ett speltips inför Sverige – Spanien. En svensk vinst känns ganska avlägsen – men en jämn match kan vi garanterat bjuda på!

Odds

Vad: Spanien – Sverige, EM 2021
Avspark: Den 14/4, kl, 21:00
Var: La Cartuja, Sevilla
Live stream: > Se Sverige – Spanien stream
Speltips: Matchen slutar oavgjort (X)
Odds: Spela på 4.80 hos Unibet

Inför matchen

  • Både Sverige och Spanien saknar spelare pga positiva covid-tester. Spanien förlorar Sergio Busquets. I Sverige så kommer Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg lysa med deras frånvaro.
  • Spanien har vunnit sina två senaste matcher på hemmaplan mot Sverige med 3-0. Den senaste matchen mellan landslagen på Friends Arena slutade 1-1.
  • Sverige kommer nog ha mycket fokus på fasta situationer. Där kan Sveriges landslag ha en fördel mot en tillsynes kort spansk trupp (snittlängd i Spanien är 182,9 cm mot Sveriges 185,6 cm)

Speltips för Spanien – Sverige

Sveriges premiär mot Spanien är en match som vi har laddat otroligt länge inför. Matchen och mästerskapet är som bekant uppskjutet från år 2020 till 2021. Nu finns det snart ingen väntan alls. Snart står de uttagna startelvorna i Spanien och Sverige på banan för att kriga om poäng inför hela Europas ögon.

Det går inte att komma ifrån att Spanien är otroligt stora favoriter i matchen mot Sverige. På nästan varje position så kan Spanien bjuda på ett mer känt namn, tillhörande en finare klubbaddress – än i jämförelse med Sveriges trupp.

Sveriges ”hemliga vapen” sägs vara världens bästa gruppdynamik. Något som alla rapporter från landslaget indikerar om att vi har. Gruppkänslan är väldigt stor och som kollektiv har vi visat kunna straffa de allra bästa nationerna i världen. Det finns en möjlighet att denna lagkänsla kan ge energi för det svenska försvaret att hålla målet rent från spanska mål. Samtidigt har vi ett vasst vapen i snabba spelomställningar och fasta situationer.

Emil Forsberg och Sebastian Larsson har fina fötter vid frisparkar. Samtidigt som vi har vassa huvudspelare – inte minst från Marcus Danielsson som har visat styrka i offensivt straffområde.

Att tro att Sverige ska vinna mot Spanien är inte helt från vettet – men heller inte speciellt troligt. Sverige har ljusglimtar i sitt lag – men Spanien har en enormt bra helhet i truppen (t.ex. Morata, Laporte och Sarabia). Det blir tuffa 90 minuter för Sverige. Med lite tur och full koncentration så är ett kryss absolut inte omöjligt. Därför gör vi en avvägning bland oddsen inför Spanien – Sverige mellan hjärta och hjärna. Vi kör på ett oavgjort resultat.

Startelvor

Det finns just nu inga officiella startelvor som Spaniens tränare Luis Enrique eller Janne Andersson har släppt. Vi tar därför med de spelare som vi förväntar oss att starta på planen. Helt enkelt de troliga startelvorna inför matchen.

Sveriges startelva

Målvakt: Robin Olsson
Backar: Mikael Lustig, Victor Nilsson Lindelöf, Marcus Danielsson, Ludvig Augustinsson
Mittfältare: Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Emil Forsberg
Anfallare: Marcus Berg, Alexander Isak

Spanien startelva

Målvakt: Unai Simón
Backar: Marcos Llorente, Aymeric Laporte, Pau Torres, José Gaya
Mittfältare: Rodri, Sergio Canales, Koke
Anfallare: Ferran Torres, Alvaro Morata, Dani Olmo

Bästa oddsen

Vi på Sportal lämnar dig sällan med endast ett EM tips på betting inför en såpass stor match som denna. Vi kommer här nedanför att presentera en tabell med de bästa oddsen enligt oss. Där kan du se fem intressanta spel som vi övervägde innan vi till slut att välja det speltips du kan läsa ovanför.

Bästa tips inför matchen Odds från Unibet
Spanien vinner 1.40
Sverige vinner 10.00
Båda lagen gör mål – Ja 2.50
Alexander Isak gör mål 6.00
Matchen slutar 1-1 8.50

Vi har valt flera gånger om att tipsa om Unibet eller Betsson odds under EM 2021. Det är dessa två sidor som vi inte bara hittar några av de bästa oddsen under EM. Det är två sidor som även kan bjuda dig på en EM bonus om du är ny spelare. Som ny spelare kan du få 100 kr extra att spela för hos båda dessa sidor.

Andra nyheter

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1237 Artiklar