Emil Sandberg photo
Emil Sandberg

- 27 jun, 2018

Sverige – Mexiko: Speltips och odds till VM-matchen 27/6

Sverige ställs inför sin viktigaste match på tolv år. Vinst mot Mexiko och vi är i VM-åttondelsfinal. Förlust eller oavgjort och vi är med största sannolikhet utslaget. Läs allt inför matchen här.

Tips Spelbolag Odds Spela nu
Sverige vinner matchen Betfair 16.00 (27/06) Spela nu

Trolig laguppställning, Sverige

Olsen
Lustig – Lindelöf – Granqvist – Augustinsson
Claesson – Larsson – Ekdal – Forsberg
Berg – Toivonen

Skador: –
Avstängningar: –

Trolig laguppställning, Mexiko

Ochoa
Álvarez – Salcedo – Moreno – Gallardo
Herrera – Guardado
Layún – C. Vela – Lozano
Chicharito

Skador: –
Avstängningar: –

  • Streama Sverige – Mexiko

Vinst mot Mexiko ett måste

Sverige inledde VM med att ta en planenlig seger mot Sydkorea. Andreas Granqvist sköt in den straffen som blev matchens enda mål, och Sverige fick en skön start på mästerskapet.

Inför match nummer två, mot Tyskland, var förutsättningarna klara. Vinst och avancemang till åttondel var ordnat, kryss och vi skulle vara vidare på oavgjort mot Mexiko i den sista gruppspelsmatchen. Förlust och det skulle krävas seger mot Mexiko.

Vi var på väg mot ett oavgjort resultat, men som ni alla vet sköt Toni Kroos in 2-1 när klockan stod på 94:42. Det krävs nu alltså vinst mot Mexiko, men Kroos mål var en smäll även för mexikanerna. Hade Sveriges match slutat oavgjort hade Mexiko redan varit vidare, medan de nu måste ta minst en poäng för att avancera.

Viktigaste matchen på 12 år

Detta är Sveriges viktigaste match på 12 år. Sedan vi mötte Tyskland i åttondelsfinalen av VM 2006 har vi inte spelat någon viktigare match än den som väntar idag.

Sedan den där kvällen på Allianz Arena har Sverige spelat otaliga kvalmatcher, tre VM-playoff och ett EM-playoff. Nio EM-matcher har avverkats och två VM-matcher har spelats. Men aldrig har en match varit så stor som denna, haft lika enorm betydelse.

Speltips

Sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten har Sverige besegrat Frankrike på Friends Arena, tagit sig före Holland i en VM-kvalgrupp och slagit ut Italien över ett dubbelmöte i playoff. Hade vi haft en gnutta mindre otur hade vi även kryssat mot regerande världsmästarna Tyskland, och troligen sett till att de rykt redan i gruppspelet för första gången på 40 år.

Nu ställs vi inför en tuff utmaning, men långtifrån omöjlig. Mexiko imponerade stort mot Tyskland men var desto mer mediokra mot Sydkorea. Lagets styrkor passade bra mot Tyskland, där man fick utrymme att utnyttja sina snabba kontringar på alla kvicka offensiva spelare.

När Mexiko spelade mot Sydkorea tvingades man att bli mer spelförande själva, och det gick väl helt okej. Mexiko vann matchen med 2-1, men faktum är att Sydkorea hade chanser för att göra fler mål. Sydkorea skapade betydligt mer farliga chanser mot Mexiko än de gjorde mot Sverige.

När Mexiko möter Sverige kommer de återigen att ställas mot ett lag som prioriterar det defensiva i första hand. Mexiko har inte det passande spelarmaterialet för att lägga största fokus på försvaret, och vi tror att Sverige kommer att få sina chanser.

Vi tror att Sverige uträttar ett nytt stordåd, och att man går segrande ur matchen. Betfair har ett erbjudande på Sverige att vinna matchen till 16 gånger pengarna, vilket är alldeles för bra för att inte hugga på.

  • Tips: Sverige vinner
  • Odds: 16.00, Betfair

Emil Sandberg

Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning.Emil har genom åren avslöjat flera stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll.

2500 Artiklar