Jimmie Nyman photo
Jimmie Nyman

- 22 maj, 2024

Sverige – Finland (Hockey VM): Speltips & odds

En rivalmatch, hatmöte, derby. Kalla det vad du vill. Nu väntar vi en match mellan Sverige – Finland i ishockey VM. Självklart kollar vi in oddsen inför matchen. Vi ger dig sedan ett speltips för dig som vill höja spänningen med betting.

Förutsättningarna inför Sverige – Finland är att Tre Kronor har gått ”rena” från gruppspelet. Inte ett enda poängtapp har skett ännu. På den andra sidan av isen står ett Finland som inte imponerat under hockey VM – ännu. Läs om alla våra ishockey VM odds i guiden för mästerskapet!

Vad: Sverige – Finland
När: Den 23/5, kl. 20:20
Live stream & TV: Se Sverige – Finland stream
Speltips: Sverige vinner (1.51 hos Betsson)

Sverige vinner matchen (1X4)

Bonus: Få 500 kr hos Betsson!

Inför matchen

  • Sverige är obesegrat under gruppspelet av årets upplaga av ishockey VM
  • Finland har inte haft en problemfri VM-resa. De har tagit emot smockor från både Österrike och Schweiz.
  • Tre Kronor är klar oddsfavorit hos spelbolagen.

Håller Sveriges segersvit i sig mot Finland?

Sverige spelar en ren utslagningsmatch mot Finland. Vinnaren går vidare till semifinal och förlorarna tvingas lämna mästerskapet.

Så hur ser förutsättningarna ut? Goda för svensk del. Oddsen hos spelbolagen och tidigare resultat ligger i Tre Kronors fördel. Att Finland skulle vinna mot Sverige efter sin inledning känns inte troligt.

Med det sagt – så är Finland aldrig att räkna bort. De har ett stjärnspäckat lag som på pappret ska ha en chans mot Sverige. Därför är det knappt att räkna som en skräll om Sverige tvingas packa sina väskor efter matchen.

Det mentala spelet ligger också till Sveriges fördel. Vi skulle gissa på att de svenska spelarna ser mer framemot matchen än de finska lejonen. De har garanterat respekt för Sverige som ännu inte förlorat en enda match under hockey VM.

Därför kommer vi att spela på en svensk vinst. Ett blygsamt odds gör att vi vågar spela på 1X2-oddsen. Vilket innebär att vi inte garderar oss för ett oavgjort resultat efter ordinarie matchtid.

  • Speltips: Sverige vinner (1X2)
  • Odds: 1.51
  • Bettingsida: Betsson

Andra speltips & odds inför Sverige – Finland

Om du anser att vårt speltips har för låga odds eller letar efter andra odds inför Sverige – Finland. Då kommer här lite andra odds som vi blev intresserad av.

Oddsspel Odds från Betsson
Sverige kvalificerar sig till semifinal 1.26
Sverige vinner (-1,5 mål i handicap) 1.90
Över 5.5 mål 2.60

Jimmie Nyman

Jimmie Nyman började skriva på Sportal redan år 2016, och är den medarbetare som varit med oss under allra längst tid. Han har ett brett kunskapsområde, där Allsvenskan är vad han kan allra bäst.Som den allt-i-allo Jimmie är levererar han alltifrån speltips på fotboll till att täcka ishockey och skidor. Han brinner starkt för längdskidor, och det finns ingenting som gör honom gladare än att se oss svenskar slå norrmännen.

1232 Artiklar