Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 20 jul, 2021

Sverige damer – USA damer, 21/6: Speltips & stream

Sverige - USA live stream

I den första gruppspelsomgången i OS i Japan möter Damlandslaget favoriterna USA.

Nationerna möttes nyligen på Friends Arena i april månad, i en vänskapsmatch, som slutade 1-1 efter mål av Lina Hurtig och Megan Rapinoe.

Stämningen är laddad efter att Damlandslaget slog ut USA i OS senast. Någon försiktig inledning behöver det inte alls bli utan det är full fart framåt för båda nationerna.

Vad: Sverige damer – USA damer, OS
Avspark: Den 2021-06-21, kl. 10:30
Vart: Ajinomoto Stadium
Live stream: Discovery+
TV-kanal: Kanal 5
Speltips: Över 2,5 mål (Odds: 1.95 hos Unibet)

Sverige damer – USA damer stream

Du kan streama Sverige – USA från OS i Japan genom att skapa ett konto hos DiscoveryPlus. Där har man alla rättigheter för att visa fotbollsmatcher från OS i Japan. Det är dessvärre inte gratis – utan kräver att du har ett abonnemang som låser upp alla sport streams.

Din Sverige – USA stream kommer att vara av hög kvalité. Du kommer ha svenska kommentatorer som sällskapar under din live stream. Du kan även välja att se matchen i HD från din mobil, dator eller TV.

  1. Gå till DiscoveryPlus
  2. Skapa konto gratis
  3. Köp abonnemang
  4. Se Sverige – USA via live stream

Speltips & odds

Damlandslagets första gruppspelsmatch mot USA spelas 10:30 svensk tid. Det är ett tufft möte som väntar dem, då USA ses som den givna kandidaten till guldmedaljen.

Förutom USA ingår även Nya Zeeland och Australien i Damlandslagets grupp.

USA är då återigen enorma favoriter till guldmedaljen i OS, efter att ha vunnit tävlingen 4 gånger tidigare.

Damlandslagets har som bäst en silvermedalj som kom för 5 år sedan när de förlorade mot Brasilien i finalen.

Inför OS har Damlandslaget spelat två vänskapsmatcher, där det blev två målsnåla matcher. Mot Australien blev det mållöst. Stina Blackstenius gjorde matchens ända mål mot Norge. Målvakterna Hedvig Lindahl och Jennifer Falk höll varsin nolla. Detta blir svårt att upprepa mot USA, så klart.

Damlandslaget har en stark trupp med 12 av 22 spelare som håller till i Champions League klubbar runt om i Europa.

Där finns bland annat Fridolina Rolfö på topp, en Barcelona-spelare, som utgör ett stort hot i den sista tredjedelen. Samt Sveriges kapten på mittfältet, Caroline Seger, som gjorde sin internationella debut år 2005 och har spelat 215 landskampar för Damlandslaget.

USA kommer att vara ute efter revansch efter det som hände år 2016. Matchen mot Damlandslaget slutade oavgjort, efter mål av Alex Morgan och Stina Blackstenius. På straffarna gick Sverige segrandes ur duellen.

Efter att ha varit obesegrades sedan början av år 2019 är USA det mest formstarka landslaget inom damfotbollen.

USA kommer till OS som världsmästare efter att ha vunnit VM i Frankrike för 3 år sedan, vilket också blev USAs fjärde VM pokal.

Förbundskaptenen Vlatko Andonovskis har en talangfull och erfarenhet trupp till sitt förfogande, med heta världsstjärnor som Carli Lloyd, Morgan, Christen Press och talismanen Megan Rapinoe.

Anfallsspelet håller en världsnivå i USA. Damlandslaget är inte så mycket sämre heller, eftersom de gång på gång hittar nätmaskorna.

Därför lander spelet på att vi får se minst 3 mål i matchen.

  • Vårt speltips: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.95
  • Bettingsida: Unibet

Troliga startelvor inför matchen

Sveriges möjlig startuppställning:

Lindahl; Eriksson, Björn, Ilestedt; Andersson, Seger, Bennison, Glas; Blackstenius, Rolfö, Jakobsson.

USAs möjlig startuppställning:

Naeher; Dunn, Sauerbrunn, Dahlkemper, O’Hara; Lavelle, Horan, Sam Mewis; Lloyd, Morgan, Rapinoe.

Nyheter

ishockey
Vill du sända Sverige - FInland via live stream eller se på TV? Vi tipsar gratis om live streaming-sidor och TV-kanlaer som visar matchen.
22 maj, 2024
os
Vi går genom odds, schema & speltips inför all handboll som väntar under OS 2024!
17 maj, 2024
os
Se vart & hur du kan sända alla grenar från Sommar-OS 2024 i Paris. Vi hjälper med live streaming och TV kanaler som visar olympiska spelen!
16 maj, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1578 Artiklar