Sverige - Bosnien, 13/1: Speltips, odds & inför

Sverige Bosnien speltips odds handboll


Handbolls-EM ska börja! Sverige kliver ut för att möta Bosnien, och vi ger er vårt speltips med odds till matchen!

Sverige laddar för ett nytt handbollsmästerskap, och på torsdag kastas de första bollarna i EM i Slovakien och Ungern. Vårt svenska landslag kliver då ut för att möta Bosnien-Hercegovina, i en match där Sverige gäller som klara favoriter.

Vi tar er igenom förutsättningarna inför matchen. Läs vårt speltips till Sverige – Bosnien i handbolls-EM!

Match: Sverige – Bosnien
Matchstart: Kl. 20:3o, den 13/1
Vad: Handbolls-EM 2022
Grupp: Grupp F
Live stream: Sverige – Bosnien live stream (handboll)
TV-kanal: TV6
Speltips: Sverige -7,5 handicap vinner (1,87 hos Unibet)

Inför matchen

  • Sverige gjorde ett starkt VM ifjol, då man slutade som silvermedaljörer.
  • Detta är Bosniens blott andra Europamästerskap genom tiderna. Senast man var med förlorade man sina samtliga matcher.
  • Sverige går ut som storfavoriter till den här matchen, trots att landslaget inte är lika stjärntätt som tidigare.

Speltips & odds

Sveriges trupp är kanske inte vad den var för ett antal år sedan, men vårt handbollslandslag är ännu väldigt starkt. Andreas Palicka fortsätter att täcka sin målbur, medan spelare som Lukas Pellas, Jim Gottfridsson och Lukas Sandell ska försöka göra mål framåt.

Men nej, truppen är inte lika färgstark som den varit. Dock har Sverige ofta visat att man bärs fram av laget, snarare än av individuella prestationer. Så var bland annat fallet i VM förra året, då Sverige mot alla odds tog sig hela vägen till final – där man dock åkte på en knapp förlust mot grannen Danmark.

Torsdagens motståndare Bosnien räknas som ett av turneringens svagare lag, och kommer få svårt att hämta något från den här matchen. Det är väldigt ont om spelare som sticker ut, och laget saknar spets. Dessutom är den generella kvalitén på laget klart lägre än Sveriges, vilket vi ser på såväl spelarnas meritlistor som klubbadresser.

Medan Sverige var i VM-final så sent som förra året har Bosnien bara deltagit i ett enda VM-slutspel någonsin. Detta är helt enkelt ingen handbollsnation, och att de ska kunna störa Sverige är orealistiskt att tro.

Kolla även gärna in våra odds på handbolls-EM 2022, eller varför inte passa på att läs om hur ni hittar handbolls-EM live streams?

Vårt speltips

Tittar vi på oddsen för 1×2 är det 1,07 gånger pengarna på svensk seger, 16 gånger insatsen på oavgjort och 14 i odds på Bosnien. Sverige är alltså storfavoriter så att det ryker om det. När Bosnien var med i VM 2015 – nationens enda deltagande – förlorade man fyra matcher och slog endast hopplösa Iran.

I EM har Bosnien varit med blott en gång också, vilket faktiskt var 2020. Landet är alltså på uppgång en aning, men i det mästerskapet hade man det också tufft och förlorade alla sina tre matcher. Bland annat fick man stryk av Frankrike med hela 31-23.

Vi tror att vi får se en ny storseger, när Sverige och Bosnien möts i premiären. I en premiär är spelarna taggade till tusen och Sverige kommer inte att bromsa eller ta det lugnt i onödan. Dessutom har vi målskillnaden att tänka på, och det är därför rimligt att tala om en överkörning. Vi vet ännu inte hur gruppen kommer att se ut när vi närmar oss de sista matcherna, och därför är det av vikt att nu försöka ge oss ett så bra utgångsläge som möjligt genom att skaffa en fin målskillnad.

Vi tror alltså att Sverige vinner matchen stort, och spelar ”Sverige -7,5 i handicap”. Spelet innebär att Sverige måste vinna med 8 mål för att det ska gå in. Det finnes hos Unibet, till 1,87 gånger insatsen.

  • Vårt speltips: Sverige -7,5 handicap
  • Odds: 1,87
  • Spelsida: Unibet

Ni får gärna läsa vår recension om Unibet, som vi har skrivit. Den finner ni via länken här.

Relaterat

Stryktipset – 25 mars (25/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset - 25 mars (25/3): Tips, förslag & analys
Stryktipset lördag den 25 mars bjuder på EM-kval, League One och League Two. Ta del av matchanalyser och spelförslag här! …
24 mars, 2023 | Emil Sandberg
Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Streama Sverige – Belgien: Se live stream & TV (24/3)
Se hur du kan titta på Sverige - Belgien stream från EM-kval online. Vi visar dig även vilken kanal som sänder Sverige - Belgien på TV! …
23 mars, 2023 | Jimmie Nyman
Streama Italien – England: Se live stream & TV (23/3)
Streama Italien - England: Se live stream & TV (23/3)
Gigantmöte i EM-kvalet då Italien ställs mot England. Vi går igenom hur du streamar landskampen online eller ser den på en TV.
22 mars, 2023 | Katten Jansson

Emil Sandberg

fotboll-icon Skribent inom Fotboll

Emil Sandberg är webbredaktör och skribent på Sportal. Han följer all fotboll men har framförallt ett brinnande intresse för Allsvenskan och Serie A. Han började arbeta på sajten som frilansare hösten 2017, innan man knöt åt sig honom på riktigt. Tidigare har han skrivit ett fåtal artiklar åt SvenskaFans.com, Nyheter24 och Sundsvalls Tidning. Emil har genom åren avslöjat flertalet stora nyheter från fotbollens värld, om alltifrån Allsvenskan till irakisk landslagsfotboll. Instagram: https://instagram.com/emilvsandberg