Henrik Roswall photo
Henrik Roswall

- 17 jan, 2021

NFL Playoffs: Kansas City Chiefs – Cleveland Browns 17/1

Brady vs Brees när Buccaneers gästar Saints

Speltips & Odds – NFL Divisional Round: Kansas City Chiefs – Cleveland Browns

Då var det dags för tredje matchen utav fyra i andrarundan (även kallad Divisional Round) i NFL:s slutspel. Matchen vi ska kika lite närmare på är den mellan de regerande mästarna Kansas City Chiefs och Cleveland Browns. Som vanligt får ni speltips, matchinfo och analyser nedanför i artikeln.

Vill du spela på odds inför Kansas City Chiefs – Cleveland Browns? Gör det på Bet365!

Vårt speltips inför matchen är ”Chiefs tar poäng varje quarter” – 2.20

Kan Browns överraska på nytt mot storfavoriten Chiefs?

Ja då man varit bästa laget i sin Conference och i hela NFL så hade de regerande mästarna Kansas City Chiefs en lugn vecka under Wild card week där man fick en “bye”. Man har fått laddat batterierna och dessutom kommer man spela alla matcher fram till Super Bowl hemma på Arrowhead Stadium. Browns däremot gick en stenhård match mot sina divisionsrivaler Pittsburgh Steelers där man till sist gick segrande ur.

Steelers som fram till vecka 11 var enda obesegrade lag i NFL gick ner sig totalt sist sex veckorna i grundserien och man fullbordade då kollapsen när man åkte ut i första slutspelsmatchen mot Browns. Laget från Ohio har dock inget att skämmas för då man gjort en grym säsong hittils och man vann rättvist förra veckan.

Nu står man inför den tuffaste matchen för året då de regerande mästarna Chiefs står på schemat och dessutom på bortaplan. Nyckeln för Browns kommer vara att försöka hålla så mycket “time of posession” som möjligt och få igång sitt fruktade “runninggame”. Browns förfogar över ligans bästa RB-duo i Chubb/Hunt och man springer med bollen mer än någon annan i ligan.

Att slå de regerande mästarna är svårt men är det något som man ska peka ut som en svaghet i Chiefs så är det just deras “rundefense”. Får Browns till ett bra runoffense och försvaret sen gör sin bästa match för året så har man en chans ikväll.

För på andra sidan står ligans bästa spelare(tillsammans med Rodgers) och han förfogar över en offensiv som är närmast omatchad i modern historia. Coach Andy Reid är dessutom ett “playcalling” geni vilket gör Chiefs offensiv så oförutsägbar och allt som oftast omöjlig att försvara sig emot. Med tanke på lagens styrkor och svagheter så kan detta bli en högst sevärd match.

Speltips & Odds:

Chiefs på hemmaplan, ja dem tre orden räcker egentligen för att tillskriva dem favoritskapet. Även om formen senaste tre veckorna inte varit klockren så är man ligans bästa lag och kommer man bara upp i en 80% så vinner man kvällens match och avancerar vidare till Conferencefinal på hemmaplan. Som den offensiva kraft Chiefs är gillar jag spelet på att Chiefs gör poäng i varje quarter till oddset 2,20

Spel: Chiefs poäng i varje quarter

Odds: 2,20(Bet365)

fotbollsquiz

serie a quiz
fotbollsquiz
Hur mycket vet du om Serie A? Har du hyfsad koll, stenkoll eller ingen koll överhuvudtaget? Testa dig själv i vårt quiz och se om du kan få 10 rätt av 10!
23 december, 2023
Fotbollsquiz för barn
fotbollsquiz
Hur bra koll har du på fotboll? Testa detta fotbollsquiz för barn!
23 december, 2023
Premier League quiz
fotbollsquiz
Vad vet du om Premier League! Gör vårt PL-quiz, med tio frågor om världens största fotbollsliga!
23 maj, 2023

Henrik Roswall

Henrik Rosvall är Sportals stora bettingexpert, och bevakar särskilt Premier League och Allsvenskan.

”Henke” har dessutom själv spelat fotboll, i Division 1, och var även nära att få ett kontrakt med Helsingborgs IF då de stod på toppen av svensk fotboll. Återkommande knäskador satte dock stopp på en lovande karriär.

10 Artiklar