Katten Jansson photo
Katten Jansson

- 27 jan, 2022

Stryktipset 29 januari – Championship och League One i fokus

Stryktipset logo

Stryktipset – Vecka 4

Under tiden som Premier League har uppehåll erbjuds vi 9 matcher från engelska Championship och 4 matcher från League One på Stryktipset.

Där har vi hittat en hel del givna spikar, 2 matcher som bara måste helgarderas och 6 stycken halvgarderingar.

Bästa spiken är utan tvekan Fulham. Med Aleksandar Mitrovic i toppslag hade de lätt klarat av att spela i den högsta divisionen.

Ta den av vår analys, tips och system till Stryktipset nedan.

Stryktipskupongen

Spelstopp: lördag, klockan 15:59.

1. Barnsley – Bournemouth, 2

Den svenska managern Poya Asbaghi får inte någon ordning på Barnsley, som är jumbon i tabellen. Bortsett från usel form är det också avbräck i truppen, på grund av Covid 19.

Bournemouth är med och slåss om en uppgradering till Premier League. Två raka förluster i ryggen borde bara fungera som en morot. Anfallsstjärnan Dominic Solanke, med 18 ligamål, är i hög form.

2. Hull – Swansea, X2

Med 2 raka segrar mot topplag i ryggen är Hull ett hårt streckat lag på kupongen. Segrarna har inte kommit helt rättvist. Utan några större resurser gör de det bra. Men ska inte ses som någon favorit.

Swansea klarade av att bryta QPRs segersvit i den senaste omgången, med ett starkt försvarsspel. Framåt finns den unga flygande holländaren Joël Piroe. Swansea, som gillar att äga bollen, är det klart bättre laget.

3. Luton – Blackburn, 1

Hemmaspelet är alltid starkt för Luton. Men även bortaspelet börjar bli bra. Med 3 segrar på de 4 senaste omgångar har de hittat formen. Elijah Adebayo är lagets skyttekung, som avgjorde senast.

Tabelltvåan Blackburn har tunga avbräck. Bradley Dack, Tyrhys Dolan, Ian Poveda och Dilan Markanday finns på skadelistan. Största avbräcket är Ben Brereton, med 20 ligamål, som är på landslagsuppdrag. Skrälletta!

4. Millwall – West Brom, X2

Det är jobbigt att möta Millwall, som är skickliga på att stänga igen ytor. Fast formen är urusel med 3 raka förluster. Skador och sjukdomar finns fortfarande i truppen.

Därmed har West Brom en stor chans till poäng. Även om spelet inte stämde senast mot Preston finns det gott om kvalité i truppen, med Callum Robinson och Karlan Grant på topp.

5. Middlesbrough – Coventry, 1X2

Playoff platser står på spel. Det är bara två poäng som skiljer lagen, där Middlesbrough också har en match mer spelad. Deras segersvit bröts senast. Hemmaformen är dock utmärkt med 4 raka segrar.

Coventry har varit framgångsrika i den sista tredjedelen under de 3 senaste omgångar. Matt Godden och svensken Viktor Gyökeres har nätat 10 gånger vardera. Ett helt öppet möte som helgarderas.

6. Preston – Bristol City, X2

Det är typiskt av Preston att resa sig och spela utmärkt mot de bästa lagen. För att sedan falla tillbaka och tappa poäng mot de sämre lagen. Preston har streckats alldeles för hårt på kupongen.

Även om Bristol City är ömsom vin, ömsom vatten har de en stark trupp, som har blivit bättre sedan Andreas Weimann anslöt till truppen. En skön underdog att ha med sig mot ett ojämnt Preston.

7. Peterborough – Sheffield United, 1

Hemma på Weston Homes Stadium är bottenlaget ändå skickliga på att ta poäng. 4 segrar, 4 kryss och 4 förluster. 15:15 i målskillnad. Senast tappades en 2-0 ledning. Men spelet såg riktigt bra ut.

Sheffield United är ingen favorit att hålla i handen. Det är mycket upp och ner, titt som tätt. Anledningen är att de går för vinst eller förlust. Denna gång kan det mycket väl blir en hemresa utan poäng.

8. QPR – Reading, 1X2

Efter 4 raka segrar, där QPR förvisso också hade överpresterat, blev det mållöst senast mot Swansea. QPR skapade knappt något och riskerar att gå samma väg till ödes.

Trots att Reading har 4 raka förluster har spelet sett bra ut. De lyckades ändå näta 3 gånger i förlusten senast mot Huddersfield. Det kan bli en ny förlust, eller att spelat fortsätter förbättras. Helgardering!

9. Fulham – Blackpool, 1

Omgångens säkraste spik. Fulham ska inte spela i Championship. De skulle klara av att vara ett mittenlag i Premier League i dagsläget. Skyttekungen Aleksandar Mitrovic, med 27 mål, är tillbaks också.

I vanliga fall skulle inte Blackpool underskattas. Formen är bra, med två raka segrar över Hull och Millwall. Fast båda på hemmagräs. Mot seriens bästa lag väger de alldeles för tunnt. Ettan spikas!

10. Bolton – Sunderland, 1X

Efter att ha slagit Ipswich och Shrewsbury, utan att släppa in något mål, har Bolton rest sig och hoppat upp på hästen. De ser oslagbara ut. Det är också sista chansen om de ska vara med och fajtas om en playoff plats.

Gästerna Sunderland blandar och ger, för att vara ett topplag i League One. En andraplats i tabellen vittnar om en bra säsong. Ändå är de ingen favorit att hålla i handen, med en seger på de 4 senaste omgångar.

11. Lincoln – Burton Albion, X2

Två förstärkningar från Swansea har Lincoln tagit in, i form av Liam Cullen och John Marquis. Med en bra form har de också lyckats lämna bottenstriden och har nu arbetsro. Men motståndet är tufft.

Burton är ett stabilt och svårslaget mittenlag. De gör nästan alltid bra insatser, även om de senast tappade matchen i minut 95. Tungt! En reaktion är att vänta. De vill tillbaks till segerspåret. Poäng ska de klara av att ta.

12. Sheffield Wednesday – Ipswich, 2

Trots att Sheffield Wednesday har en av de bästa trupper i serien ligger de på en 9:e plats i tabellen. Spelet stämmer inte, med 3 förluster på de 4 senaste omgångar. De går alltid på knock.

I och med detta är det ett ”skrälläge” för gästerna, som ligger precis ovanför dem i tabellen. Ipswich har lysande form med 4 segrar på de 5 senaste ligamatcher. Nyförvärvet Wesley Burns är het.

13. Wycombe – Milton Keynes Dons, 12

Det är alltid hög underhållning som åskådarna bjuds på när Wycombe går ut på en fotbollsplan. Nyligen togs det en massa segrar innan de tappade en ledning till en förlust senast mot bottenlaget Morecambe.

Milton är 5:an i tabellen, precis under Wycombe. Även Milton har vågat vinna sina matcher, där det har blivit 3 segrar och en förlust på sistone. Här kommer de återigen att satsa på att vinna eller försvinna.

  • Vårt system: 2 helgardering + 6 halvgarderingar
  • Rader: 576 (SEK)
  • Bettingsida: SvenskaSpel

Nyheter

nyheter
Viktor Gyökeres är glödhet på inför transfers & övergångarna i sommar. Vilken blir hans nya klubb? Se odds för transfer till Arsneal & Chelsea.
11 april, 2024
stryktipset 30 mars
stryktipset
Stryktipset 30 mars! Läs vår analys och vårt spelförslag till kupongen!
29 mars, 2024
premier-league
Viaplay släpper nyheten om att de kommer dela Premier Leagues sändningar nästa säsong med en annan streamingstjänst.
27 mars, 2024

Katten Jansson

Skribent inom Fotboll

Katten Jansson är en veteran inom sportsbetting världen. Han har decennium långa uppdrag som oddssättare på ett flertal bettingbolag. Med en bred kompetens och ett stort intresse för både de stora och för de mindre lagen i toppligorna ute i Europa är han ständigt på jakt efter ett spelvärde. Han levererar tydliga åsikter och räds inte att gå emot spelbolagen. Favoritligan är Premier League. Kunskapen är lika god när det kommer till La Liga, Serie A, Bundesliga. Samt de stora turneringar och mästerskap. Den stora passionen när det kommer till spel är schyssta odds.

1579 Artiklar