Speltips & odds: Italien - Bosnien-Hercegovina 4/9

Äntligen landslagsfotboll, när Italien och Bosnien-Hercegovina ställs emot varandra i Nations League. Matchen spelas på Artemio Franchi under fredagskvällen.

ItalienXBosnien

1.30

5.25

9.50
Spela nu ➤
Odds hämtat: 01/09/2020 – 11:30

Trolig startelva, Italien

Donnarumma

Florenzi – Bonucci – Chiellini – L Pellegrini

Barella – Tonali – Locatelli

Chiesa – Belotti – Insigne

Trolig startelva, Bosnien

Sehic

Kvrzic – Kovacevic – Bicakcic – Kolasinac

Besic – Saric – Cimirot

Isca – Dzeko – A Hodzic

Ny italiensk generation på gång

Det var ett bra tag sedan vi fick se landslagsfotboll, men efter inställda träningslandskamper, uppflyttat Nations League-slutspel och detsamma med EM är det dags igen. På fredag kväll tar Italien emot Bosnien-Hercegovina.

Roberto Mancini håller på att ta Italien genom ett generationsskifte. Äldre herrar som Gianluigi Buffon, Daniele De Rossi och Andrea Barzagli förklarade efter VM-missen att de var klara med landslaget; de två sistnämnda har senare även lagt skorna på hyllan helt medan evighetsmaskinen Buffon spelar vidare i sitt Juventus. Även Giorgio Chiellini förkunnade vid samma tillfälle att han var färdig med ”Gli Azzurri”, men han har ändrat sig och spelat vidare.

I det nya landslaget kommer vi att få se spelare som Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli och Sandro Tonali i många år framöver. Kanske kan Milan efter många år i skuggan alltså bygga en centrallinje i detta Italien. Donnarumma och Romagnoli är två av ”I Rossoneris” viktigaste spelare, medan Tonali väntas skriva på för de rödsvarta inom kort även han.

Innan landslagsspelet blåstes av hade Italien en väldigt bra period. Nationen vann alla sina kvalmatcher till EM, även om motståndet kanske inte höll högsta klass. Finland och Grekland kom tvåa och tre i gruppen, och på fjärde plats hamnade faktiskt just Bosnien & Hercegovina.

Bosnien är en nation som fått fram en del klasspelare de senaste åren, inte minst Miralem Pjanic och Edin Dzeko. Ändå har inte resultaten kommit. Landet tog sig visserligen till VM 2014, men åkte där ut redan i gruppspelet. Det mästerskapet var nationens första någonsin, sedan man blev självständigt från Jugoslavien år 1990.

Speltips & odds

Saker förändras över tid, men konstant är att Italiens defensiv är stark. ”Gigi” Buffon må ha lagt av, men hans ersättare och arvtagare ”Gigio” Donnarumma är inte mycket sämre. I backlinjen håller Bonucci och Chiellini alltjämt ordningen, och så länge dessa herrar är på planen ska det mycket till för att det ska ramla in mål bakåt.

I EM-kvalet höll Italien nollan och vann i sex av tio matcher, bland annat det senaste mötet med Bosnien där siffrorna skrevs till 3-0. Vi spelar ”Italien vinner och håller nollan” till 2,15 på Unibet.

  • Tips: Italien vinner och håller nollan
  • Odds: 2.15 på Unibet (odds hämtat 1/9, 11:45)

Fotbollsquiz

Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Quiz: Zlatan Ibrahimovic i svenska landslaget
Hur bra koll har du på Zlatans tid i landslaget? Testa dig själv i vårt quiz! …
News icon18 mars, 2021
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Quiz: Kan du namnge de 30 högst värderade spelarna i La Liga?
Testa dina kunskaper och ditt minne i detta fotbollsquiz! …
News icon16 juni, 2020
Author iconEmil Sandberg
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Quiz: Minns du Sveriges trupp till EM 2016?
Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Vi firar avancemanget genom att testa ert minne. Hur många spelare kommer ni ihåg från Sveriges senaste EM-trupp, år 2016?& …
News icon18 november, 2019
Author iconEmil Sandberg